Wpis z mikrobloga

Mirki, jestem w USA i chce przetestowac aplikacje Waymo do autonomicznych taksowek, ale jest dostepna tylko w amerykanskim AppStore, a z wiadomych powodow moj region to PL, probowalem zmienic, ale zadnej karty platniczej nie przyjmuje (kredytowa mBanku, Revolut, Wise)

Chcialem zalozyc nowe Apple ID na USA, ale z kolei wymagaja numeru telefonu amerykanskiego i jestem troche w dupie, probowalem nawet zalozyc konto podajac polski numer, ktory nie jest zarejetsrowany w Apple ale mam "Your account cannot be created at this time."

Jakies pomysly, jak to ogarnac? Moze sideloading apki albo zalozenie konta/zmiana regionu?

#usa #ios #android
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziend0bry: jakie amerykańskie wifi? daj sobie spokój skoro takie zdania padają. swoją drogą dzwonisz do znajowego w usa i nr tel. masz. po trzecie na cholerę Ci to sprawdzać pl? kompletnie nie rozumie Co chcesz uzsykać...
  • Odpowiedz
  • 0
@wojciet: jestem w USA gościu w hotelu podłączonym do amerykańskiego WiFi z amerykańskim adresem IP, czego nie rozumiesz? Jestem turystą, nie mam znajomych Amerykankow, którzy mi pożyczą numer xd chce pobrać aplikację dostępną tylko w amerykańskim AppStore i szukam workaround, żeby to zrobić, bo wymaga to założenia nowego konta Apple ID, do czego jest potrzebny numer amerykański :D
  • Odpowiedz
  • 0
fyi: uzylem innego iphona, gdzie byla opcja zmiany regionu na USA bez potrzeby podawania karty platniczej, udalo sie tez pobrac Waymo, oto efekty, fajna sprawa, polecam kazdemu, kto jest w SF :D
dziend0bry - fyi: uzylem innego iphona, gdzie byla opcja zmiany regionu na USA bez po...
  • Odpowiedz