Ale mnie to wnerwia jak slysze w tv albo w innych mediach ze dzietnosc jest niska i dalej polaki trzeba robic dzieci. Tak jakby bez jakis konkretnych rozwiazan i reform mamy sie zaczac mnozyc. Moze najpierw zrobcie cos z mieszkaniami czy kosztami zycia. #antynatalizm #takaprawda #zalesie #dzieci
@Uwazny_Asceta_XD: Ludzie zaczynają żyć w miarę komforotowo, wojna co prawde niedaleko, ale jakoś leci. To politycy są w-------i, że nie będzie roboli do eksploatowania.
@Uwazny_Asceta_XD mnie raczej rozbija argument, że należy mieć dzieci, bo to dobre dla kraju, gospodarki etc. No jeśli dla kogoś celem i sensem życia jest dobro gospodarki, to może i tak, ale to nie dla mnie Lol
Po drugie to akurat ceny mieszkań czy życia nie mają nic do dzietności. To zupełnie inne kwestie na to wpływają ¯_(ツ)_/¯
@Uwazny_Asceta_XD: Staruchy ułożyły cały kraj pod siebie(żerowanie na wynajmie mieszkań które dostali/kupili za bezcen, horrendalne koszty mieszkań, wysokie emerytury, pobór do wojska w razie wojny tylko młodych itd.), a teraz udają zdziwienie, że młodzi nie robią dzieci xD
To politycy są w-------i, że nie będzie roboli do eksploatowania.
Co to jest za argument. Rozmnażajcie się bo nie będzie miał kto pracować na emerytury..
Mam zrobić dziecko aby pracowało na czyjąś emeryturę xD
Po drugie to akurat ceny mieszkań czy życia nie mają nic do dzietności. To zupełnie inne kwestie na to wpływają ¯_(ツ)_/¯
@Uwazny_Asceta_XD: nigdy w historii Polski nie było lepiej, a ignoranci będą płakać jak to nie jest im źle