Wpis z mikrobloga

Juz sie boty znalazly "Nie walczysz za politykow tylko za swoich bliskich". Ja swoich bliskich to stąd wywiozę.

Ten kraj na nic nie zasłużył, a juz na pewno nie na poświęcenie swojego jedynego życia.

Jeszcze niektórzy tu zgrywają wielkich wojowników i bohaterów. Wielki żołnierzyk z pepesza kontra systemy rakietowe xDDDD

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@editores: No i co tam zrobisz wielki wojowniku rezerwisto? Naoglądałeś się filmów wojennych i myślisz, że bedziesz drugim Caparzo z szeregowca Ryana. Myślisz, że twoje mięso na polu bitwy zrobi jakąkolwiek różnice? Żołnierze z takich łapanek nic nie potrafią i ich średnia długość życia na froncie to miesiąc.
  • Odpowiedz
w sensie, że albo oddawać mi kasę z podatków, którą łożymy na zawodowe wojsko i robić pospolite ruszenie a.k.a free for all i kogo wcielą to będzie (bo i tak z takiej rezerwy podobny pożytek) albo brać tylko ochotników, a tu już z samego wypoka można kilku trepoli wyciągnąć w kamasze.

Odpowiedz

@tellet: Prawak i zaczyna się pluć, że państwo mu czegoś nie ogarnęło (kiedy właśnie ogarnia).
  • Odpowiedz
Ten zly, niedobry kraj ktory na nic nie zasłużył, umożliwił ci życie na poziomie, które pozwala na spełnienie rzeczy o których pewnie 90% ludzkości może tylko pomarzyć.

@gruby55: To nie jakiś "kraj" mu coś umożliwił w ramach jałmużny, tylko sam jako jego część sobie sam na to zapracował. Jeszcze napisz, że państwo daje, to będziemy mieli komplet mitologii xD
  • Odpowiedz
biorąc do woja na "hehe ćficzenia" z przysięgą na końcu?

@tellet: Kolejny od przysięgi xD

Typie, jakbyś był w Polsce, ot byś wiedział że w rezerwie jesteś od kwalifikacji wojskowej.
  • Odpowiedz
@tellet: A w tej twojej Nowej Zelandii jaki bedziesz mial próg przy podobnych zarobkach ? Trochę dziwne argumenty masz.
@hodge2: Ale jesteś świadom tego, że w jakieś np Nikaragui, czy innym bantustanie nikt z nas nie miał by takich szans jak tutaj prawda ?
  • Odpowiedz
@Styline: 100% poparcia, jedyne co we mnie znajdą to zdrajce, ale jak zapłacą za szkolenie to spoko, ale i tak ich sprzedam, przy pierwszej lepszej okazji, liczy się kasa nie żaden patriotyzm, nikt mi nie wmówi, że za ten kraj trzeba umierać
  • Odpowiedz
Ale jesteś świadom tego, że w jakieś np Nikaragui, czy innym bantustanie nikt z nas nie miał by takich szans jak tutaj prawda ?

@gruby55: Właśnie odkryłeś, że życiem rządzi przypadek, gratuluję. Jakbyś się urodził z anacefalią, to miałbyś jeszcze mniejsze szanse. To komu i co jesteś winien za to, że urodziłeś się bez?
  • Odpowiedz
@Styline: Na tym to polega wojna. po drugiej stronie jest taki sam jak ty. tzreba zmielić parę milionów. jak masz szczęście to przeżyjesz. Jaka jest alternatywa? Wszyscy wyjadą? ukryjesz się w szafie? Oddasz dziedzictwo 1000 lat bez wystzrału? Nauczysz się rosyjskiego i zapomnisz o Polsce? Na szczęscie nasi ojcowie i ich ojcowie nie byli tacy jak wy.
  • Odpowiedz
Ten kraj na nic nie zasłużył, a juz na pewno nie na poświęcenie swojego jedynego życia.

@Styline: To jest tak obrzydliwe, zę aż się rzygać chce. Skoro ten kraj nie zasłużył to się z niego wynoś i nie zatruwaj powietrza.
  • Odpowiedz
@hodge2: No jak to komu. Mogę dziękować inwestycji w edukację i rozwiniętej medycynie. Kobiety w ciąży, w tym kraju dzięki lekarzom suplementują kwas foliowy ze względu na występowanie tej przypadłości.
  • Odpowiedz