Wpis z mikrobloga

Juz sie boty znalazly "Nie walczysz za politykow tylko za swoich bliskich". Ja swoich bliskich to stąd wywiozę.

Ten kraj na nic nie zasłużył, a juz na pewno nie na poświęcenie swojego jedynego życia.

Jeszcze niektórzy tu zgrywają wielkich wojowników i bohaterów. Wielki żołnierzyk z pepesza kontra systemy rakietowe xDDDD

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Styline gdyby wszyscy chętni do walki z wielką Rosją pojechali teraz na front na ukrainę, by powstrzymać napływ wojsk rosyjskich do Polski (XD), to... To by już nie wrócili w pełni zdrowia.
  • Odpowiedz
  • 215
@heksengerg: uważam, że rezerwy to nic innego jak strata pieniędzy bo ile są warte pokazała wojna na ukrainie z obu stron. Te fundusze powinny pójść na pomoc ukrainie by wygrała albo mocno poraniła Rosje.
Marnowanie pieniędzy na wątpliwej jakości żołnierzy to komusza mentalność.
  • Odpowiedz
  • 217
@Styline: przede wszystkim to jest de facto demontowanie sensu:
-płacenia na regularne wojsko
-wspierania własnego kraju
Skoro mimo odprowadzania wcale nie najniższych podatków, zwłaszcza w drugim progu, który jest żałośnie niski, mimo to państwo może mnie ubrać w kamasze i pod groźbą pierdla wysłać mnie do maszynki na mięso, to po co mam je wspierać?
By wrócić poranionym do takiego np. Sztutowa, gdzie knur knura kryje i dalej wchodzić w
  • Odpowiedz
@D00D00: w sensie, że albo oddawać mi kasę z podatków, którą łożymy na zawodowe wojsko i robić pospolite ruszenie a.k.a free for all i kogo wcielą to będzie (bo i tak z takiej rezerwy podobny pożytek) albo brać tylko ochotników, a tu już z samego wypoka można kilku trepoli wyciągnąć w kamasze.
  • Odpowiedz
@tellet: rozumiałbym jeśli faktycznie z twoich podatków pokryto by wszelkie wydatki na JEDNEGO ŻÓŁNIERZA, niestety takie podatki to płaci może 2% najbogatszych
  • Odpowiedz
@Styline Nikt nie twierdzi że wojna to zabawa ale jak się czyta komentarze jacy tu nie siedzą patrioci a potem chcą uciekać przed ćwiczeniami albo jak pisali że trzeba Ukraińców na wojnę wysyłać a nie w Polsce siedzą to mam bekę z do rozpuku jacy tu siedzą hipokryci.
  • Odpowiedz
@Styline najlepsze w tym wszystkim jest to, że ty myślisz że uciekniesz XD najpierw się obstawia żołnierzami granicę a potem informuje obywateli właśnie po to by tacy jak ty nie dali nogi. Jak zamierzasz uciekać to zrób to teraz bo potem będzie za późno.
  • Odpowiedz
@czemuztak: no tak, idź na obowiązkowe-dobrowolne ćwiczenia z biegania po lesie i kopania latryny. To, że twoje życie jest warte mniej niż rolka szarego papieru i możesz je sobie zawiesić na 2 czy ile tygodni, żeby biegać w kółko pod jakimś sierżanciną, to nie znaczy, że reszta też tak ma.

Zauważyłem, że za tymi ćwiczeniami to najczęściej krzyczą jakieś prole z taśmy, które nic nie osiągnęły i dla nich nie
  • Odpowiedz
@Styline: najgorsze że to chłopy chłopom taki los gotują. Kobiety w swoich sprawach potrafią się zebrać i walczyć o swoje, a facet drugiemu będzie klody pod nogi rzucał
  • Odpowiedz
@Styline: dokładnie, gdyby Ukraina 'mogła' tym sprzętem co dostała, tzn jej pozwoliliby, walić głęboko w teren Rosji rakietami, to wojna by wyglądała zupełnie inaczej
  • Odpowiedz
@Styline: Dokładnie tak samo myślę. Czym to się różni jakoś do sytuacji kryzysowych w firmach? Powiedzmy że w firmie przewozowej jest kryzysk bo dostali kontrakt i nie mają kierowców. Czy zarząd, agenci z call center, magazynierzy robią na szybko szkolenia na tiry i dostawczaki i wskakują za kierownicę? Czy po prostu się otwiera rekrutacje, daje się atrakcyjne wynagrodzenie i problem po jakimś czasie jest rozwiązany bez destabilizacji firmy?

A my
  • Odpowiedz