Wpis z mikrobloga

#e46 #bmw #motoryzacja

O co chodzi z tą odmą czyli separatorem oleju w silnikach M54? Jedni piszą wymienić, drudzy ominąć, zaślepić i puścić przed filtr powietrza, jeszcze inni montują oil catch tank.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WstretnyOwsik: @WykopanyDzon bardziej chodzi tu o sranie olejem w dolot przez co disy padają i podatność na łapanie lewego powietrza, separator jest zewnętrzny, idą do niego 4 przewody, które ze starości sypią się w rękach, w przewodach i separatorze zbiera się masło, które lubi zamarznąć i rozdupcyć wszystko, stąd też istnieje zimowa wersja odmy z otulinami z pianki.

Jeśli chodzi o M54 to polecam kupić oryginalny separator z ASO,
  • Odpowiedz
@WstretnyOwsik: nie wiem, ja wymieniłem po kupnie wyszło wtedy jakieś 300-400zl z wymianą. Przewody się praktycznie rozlatywaly a w środku po prostu smoła z mułem zapchane wszystko. Czy lepiej lub gorzej nie wiem ale sama część była tragiczna
  • Odpowiedz
@WstretnyOwsik jakie robisz odcinki średnio ? odma to skok na kasę mechaników, pobór oleju w M54 jest spowodowany pierścieniami na tłokach. Są trzy rozwiązania:
- wymiana pierścieni
- płukanka i ceratec
- mieć w------e i dolewać

ja polecam płukankę i cerateca, miałem pobór ok litr/1000km, po zabiegu spadło do 0,3/1000km
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty: Tu nawet nie chodzi że mi olej bierze tylko robię bardzo krótkie odcinki i w zimę odma przymarza. Akurat dzisiaj byłem pod autem i tak: olej cieknie ze spływu odmy do rurki bagnetu, pewnie zatkane. Kapie też z króćca przy odmie więc też pewnie przytkana.
  • Odpowiedz