Aktywne Wpisy
SiwyMati35 +11
Po wzięciu pożyczki z SAFE powinna być przywrócona obowiązkowa służba wojskowa z naciskiem na tych wszystkich pieniaczy, którzy od pierwszego dnia piszą, że to jest takie zajebiste ;) w końcu ktoś te hałdy i góry sprzętu musi obsługiwać xD

Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Niech ktoś mi wytłumaczy jak to się stało że ai nawet nie to że szybko się rozwinęło ale wręcz pojawiło tak nagle.
Jeszcze nie dawno śmialiśmy się z cleverbota jaki to syf i tłumaczy że są beznadzieje. Oczywiście to nie było ai ale nie wiem czy do czegoś mogę to porównać.
Wszelakie alexy, faceapp itd. działało raczej słabo i nagle bum
GBT się pojawia chyba w 2022 a zaraz za nim pełno wersji tworzących obrazy, filmy a nawet przechodzą proste gry.
Oczywiście potrzebowały czasu ale jednak skok był dosyć duży. Niektórzy to mają własne ai jak jeden streamer neurosama.
Wiem że były wcześniej różne algorytmy i inne sztuczki w tle ale jednak mało to było zauważalne.
Co się stało że raptem 4 lata temu mało kto uważał że ai będzie zaraz robić przeróbki filmów gdzie ludzie godzinami siedzieli edytując nagranie
#ai #sztucznainteligencja #chatgpt #technologia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
"To, co się stało z AI, można podsumować w kilku kluczowych punktach:
1. Przełom w architekturze modeli – transformery (2017)
W 2017 roku naukowcy z Google zaprezentowali artykuł "Attention is All You Need", w którym opisali architekturę transformer. To była rewolucja w przetwarzaniu języka naturalnego (NLP), ponieważ pozwoliła modelom lepiej rozumieć kontekst i szybciej