Wpis z mikrobloga

• 0
@GatewayFocus21: ja miałbym do wyboru dwie daty, do czasu gdy skończyłem gimnazjum lub na początek studiów ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale chyba jednak byłoby to pierwsze, bo większe możliwości i pewnie bym zmienił "ścieżke kariery" jeśli januszex można nazwać karierą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2: oj, bardzo daleko - do 2003-06 r., czyli liceum. Mnóstwo okazji do kontaktów z różowymi zlekceważyłem, a było kilka fajnych dziewczyn, ale nie miałem śmiałości i się wstydziłem. Dwie nawet same chciały się spotkać, ale je olałem. Inna swoje uczucie do mnie przeniosła na mojego znajomego, z którym ma dzieci. A ja jestem sam....
  • Odpowiedz
@Lmaocetong2 W moim wypadku cofanie się w czasie wiele by nie zmieniło - niestety na pewne zdarzenia mój wpływ był minimalny lub zerowy.

Ze mną było trochę, jak z Hindusem urodzonym w niskiej kaście - ktoś taki może mieć wiele talentów, ale startując z dołu ma małe szanse by wypłynąć na szerokie wody.

Tak naprawdę dopiero od studiów mogłem jakkolwiek "się rozkręcić".
  • Odpowiedz
Jakbyście mogli cofnąć czas nadal posiadając wiedze z teraz to byście sie cofnęli?

@Lmaocetong2: przecież zabierając obecną wiedzę w przeszłość banalnie prosto stać się bogatym. Kupujesz bitcoina w 2012 czy jakieś akcje. A mając ogromne pieniądze to możliwości też są olbrzymie.
  • Odpowiedz
@GatewayFocus21: Nie wolałbyś cofnąć się do startu bitcoina, kupić kilkadziesiąt tysięcy bitcoinów jak kosztowały mniej jak złotówkę?
Ja tam jakiś problemów z życiem nie mam, ale młodszy mógłbym być i mieć pieniadze już wtedy gdy byłem młodszy... a jakbym miał tyle ile bitcoiny podskoczyły to już całkiem, od razu bym sobie zbudował swoja małą firemkę, w okolicach 24 roku życia jako szef, który zarządza pracą tam powiedzmy 30 osób, też
  • Odpowiedz
Nie wolałbyś cofnąć się do startu bitcoina

@voldi: to podobne do cofniecia sie do zeszlego tygodnia i zagrana w eurojackpot z dzisiajszymi numerami xd
z tym co napisalem chodzilo mi o bardziej realne sytuacje, tym bardziej, ze spawanie rozwazałem tylko wybrałem inaczej wtedy, teraz zaluje bo i tak sie nauczylem spawac samemu i to lubie robic, zreszta hydrauliki tez sie nauczylem nieco, kładzenie rur stalowych uszczenianie, laczenie skretkami, wymiana kibla,
  • Odpowiedz
@GatewayFocus21: No ale e sytuacje są tak samo realne, tzn. cofnięcie się do studiów albo do bitcoina, zresztą dla mnie to ten sam czas xd
Zyskuję nie tylko duże pieniadze, o wiele większe niż w w jakimkolwiek konkursie ale zarazem zyskuje wiele alt życia, najlepszych lat, bez bólów kręgosłupa np. to w totalnej błogości, gdzie mogę robić to co teraz tylko jeszcze bardziej, jeszcze wygodniej i jeszcze luksusowej.
Więc nie
  • Odpowiedz