Wpis z mikrobloga

Czy po kolizji drogowej muszę zrobić dodatkowe badanie techniczne pojazdu? Babka wjechała mi w bok auta na skrzyżowaniu, naprawa poszła z jej oc, w historii pojazdu mam wbite "wystąpienie szkody istotnej". Na miejscu zdarzenia policjant nie zatrzymał dowodu, w mobywatel auto ma ważne badanie techniczne i brak pozwolenia czasowego. Zdarzenie było w grudniu, auto odebrałem dwa tygodnie temu, w ASO nic nie wspominali o tym.
#badanietechniczne #skp #motoryzacja #kiciochpyta #pytanie #oc
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@NuklearnySzpadel wiesz coś więcej? Wszystkie strony z Google to straszny bełkot i nie ma opcji niczego z tego wyciągnąć. Czasem piszą że policja albo starostwo musi skierować na badania, a czasem piszą że po prostu zawsze trzeba.
  • Odpowiedz
  • 1
@NuklearnySzpadel Nie. Jedziesz na badanie po szkodzie istotnej. Sprawdzone na 100%. Regularnie nam zjeżdżają takie auta na plac. Jeszcze często bez dowodu i wtedy jedyna opcja to czerwone tablice.
  • Odpowiedz
  • 1
@NuklearnySzpadel Z tym kwitem faktycznie było tak, ale to kiedyś. Nie wiem, z 3 lata temu tak jeździłem i jak nie było notatki z policji co uszkodzone, to robiło się po po prostu ogólne powypadkowe, a teraz niby masz wypisane w tej szkodzie istotnej czy to układ hamulcowy czy coś innego, ale i tak koszt za takie jest jeden w sumie, niezależnie co rozwalone było. Nawet w zeszłym tygodniu robiłem takie
  • Odpowiedz
  • 2
@piwakk: @NuklearnySzpadel @sberatel
Mały update: Zadzwoniłem do wydziału komunikacji, babka mówi że dowód nie jest zatrzymany elektronicznie, ale ona nie wie czy muszę robić przegląd i żebym dzwonił do SKP sie spytać. Dzwonie do SKP i oni że muszę mieć dowód zatrzymany albo kwity z policji, a jak nie mam tego ani tego to pan przyjedzie i zobaczymy. Bądź tu mądry ku***
  • Odpowiedz