Wpis z mikrobloga

@BojWhucie: warto dodać że konfederosja często straszy poborem do wojska, że młodzi będą ginąć na froncie, tymczasem memcele chciałby wysyłać młodych wyborców swojej partii na przymusowe 4-miesięczne szkolenia między maturą a studiami.
majFriend - @BojWhucie: warto dodać że konfederosja często straszy poborem do wojska,...

źródło: IMG_9651

Pobierz
  • Odpowiedz
@majFriend: Pssst. W tym momencie też się ludzi przeszkala. ;)

Jak dla mnie to powinniśmy na granicy ustawić dmuchane tęcze i jednorożce, żeby w razie czego obroniły nas przed obsranymi sowietami. Po co komu przeszkoleni rekruci w czasach światowego napięcia.
  • Odpowiedz
@majFriend: warto też pamiętać, że jedna z twarzy konfy (bosak), kilka razy zapisywała się na studia (różne), żeby tylko nie dostać powołania. Dopiero po zaniechaniu obowiązkowej służby, przestał się interesować studiami wyższymi, których nie skończył po dziś dzień.
  • Odpowiedz
@przemytni-azbestu: nie jestem przeciwnikiem jakiegokolwiek szkolenia. Natomiast konfederacja straszy tym kiedy im wygodnie, mówią o braku wolności bo zmusza się młodych mężczyzn aby ginęli za swój kraj (podają te powody kiedy są dla nich wygodne), po czym jak przychodzi jakiś wywiad, to już nie są za wolnością i chcą żeby młodzi mężczyźni ginęli za swój kraj.
W tym przypadku chodzi mi o pokazanie hipokryzji tej partii… jedynej WOLNOŚCIOWEJ.
Tak samo
  • Odpowiedz
@majFriend: Wiesz kim jest rezerwista? Po szkoleniu przechodzisz w stan spoczynku i w razie czego możesz zostać powołanym w razie wojny. Tylko, że powołuje się w pierwszej kolejności ludzi starszych, a na koniec zostawia tych najmłodszych + z wyłączeniami jeśli jest się jedynym żywicielem rodziny + inne ciężkie sytuacje (tak jak to robią na Ukrainie aktualnie). Trzeba w końcu zacząć szkolenia bo mamy średnio najstarsze rezerwy w UE co jak
  • Odpowiedz
@labedziejowski: przeczytaj jeszcze raz o czym pisałam, bo w dupie mam, że ich nie skończył (i nie o tym był ten komentarz) - tylko, że zaniechał ich robienie dopiero jak zmienili prawo ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz