Aktywne Wpisy

drte111 +187

WielkiNos +127
Wyszłam sobie dziś o 6:00 na spacer. Idę ulicą, a na trawniku tuż obok chodnika jakiś psiarz wysrywa właśnie swoje 2 psy. Jeden z nich, ten który był już chyba po nagle sie odwrócił i chciał mi skoczyć do ręki uje ać. Psiarz zdążył psa w ostatniej chwili pociągnąć mocno za smycz. Przeprosił.
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
źródło: temp_file2030933746967374700
Pobierz

źródło: GlHFh4VWkAARXTu
PobierzJa po prostu patrzę na efekty, a nie na to co ktoś mówi. Musisz patrzeć trochę szerzej, holistyczniej na całe deski teatru politycznego. Nie możesz być pieskiem bez
@zenon_z_chorzowa1: no, opodatkowanie pracy jest o wiele wyższe niż opodatkowanie wynajmu mieszkania, więc tak to właśnie działa. Każdy chce być rentierem bo się opłaca bardziej xD
@zbyszko-z-bogdanca: 9? Ja znam takich, co mają i 30 ^^ Jak w dobrym czasie trafiłeś to mogłeś brać pętle kredytową, jedno kupić, wynająć i zaraz brać drugi kredyt z tym pierwszym
Holistycznie znaczy tyle co "całościowo". Pasuje do tego co chciałem
@kt13: Zajebiscie, to poszukaj sobie ile niewolnikow na tym portalu placze za podatkiem od trzeciego mieszkania. xD
@zbyszko-z-bogdanca: Ale rozumiesz dzbanie, ze ja nie pisze o obecnym podatku od ziemi, tylko o katastrze, ktory jest kretynskim podatkiem i wynosi % od wartosci nieruchomosci? xD
UoP nie masz na ryczałcie, 12% i 32%, a ryczałt za wynajem mieszkania 8,5% lub 12,5% - wygląda zdecydowanie lepiej i to sam dochodowy. Ew możesz wg skali i na to samo wyjdzie wtedy, ale masz bonus za brak ZUS.
@Hatespinner
@kt13: Wszystko zajebiscie, pod warunkiem, ze nic sie nigdy nie psuje, nigdy nie trzeba szukac najemcow, nigdy nie ma fluktuacji wynajmu na rynku, nigdy nie trzeba nikogo sila wyprowadzac z
- no nie wiem, IMO dalej spoko. Mieszkania wynajmują się nawet z odorem po babci, można też wynająć na pokoje i wtedy nie musisz nikogo wyprowadzać z mieszkania bo wprowadzasz do innego
Jak doliczasz działalność, to licz że co roku zwiększany jest ZUS, mało kto prowadzi działalność bez księgowości,