Aktywne Wpisy

Gazetapl_news +31
Zmieniliśmy kolory, logo i stronę główną Gazeta.pl. Co sądzicie?

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-15 061815
Pobierz
WielkiNos +97
Jakaś baba zorganizowała wyjazd dla singli na wspólną imprezę integracyjną za 2,5k na weekend. Przybyło tylko 3 facetów. Oburzone kobiety pytają co się dzieje z mężczyznami, że nie chcą płacić za poznawanie kobiet.
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z
A może lepiej zapytać co się dzieje z kobietami, że myślą, że interesujący, mający powodzenie mężczyźni przybędą tabunami na wyjazd singielek po 30 żeby je adorować i sobie porozmawiać kiedy za tą cenę można się umówić na s--s z

źródło: temp_file7965786545065952647
Pobierz
Laptop HP, z programu 'Laptop dla ucznia'.
Po aktualizacjach pojawiły się dodatkowe wersje systemu na dysku. Jakiś pomysł jak i skąd i jak się ich pozbyć? Aktualnie jest ich 4.
Niestety po jednej z aktualizacji system przestał się uruchamiać. Dysk nie jest uszkodzony, a przynajmniej tak twierdzą wbudowane narzędzia testowe. Utworzyłem pendrive z recovery, jedną z instalacji chciałem naprawić, ale pokazał się błąd.
Jak ustalić która instalacja jest ta najświeższą?
Nie było tam jakichś waznych danych, ale jeśli nie musiałbym instalować świeżego systemu to jednak trochę łatwiej.
Tylko to nie rozwiąże problemu z wieloma systemami. Bo podejrzewam, że przy kolejnej aktualizacji zrobi się to samo.
@ssupkowski: co to znaczy? Przy boocie masz 4 systemy do wyboru?
Zanim się zepsuł już były 2 czy 3.
A teraz nawet Recovery widzi więcej niż jeden.
Tylko jeszcze mam złudną nadzieję, że dało by się naprawić bez zaorania.
@kidi1: no strasznie zabawne.
Tyle kompów mi się przewinęło i żaden tak się nie zachowywał. Może to jakiś feature w W11, że oddzielne instancje tworzy.
W końcu aktualizacje są automatyczne i raczej nie masz ustawienia: utwórz nową instancję systemu po aktualizacji.
@kidi1: rozumiem, że zwykły ale jednak nie do końca mój.
Z własnym bym nie miał oporów, a tu nie ja system stawiałem i ciężko powiedzieć co wyklikane było.
@ssupkowski: To nie jest zabawne. Sam piszesz, że to nie Twój, więc nie wiesz co użyszkodnik z nim robił. Postaw czysty system i po sprawie. A jak nie to się gimnastykuj. Możesz też wejść w msconfig i wyłączyć te instalacje.
@ssupkowski: kidi to dzban, szkoda czasu na dyskusję. Jeden z tych techników co do każdego problemów każe
Tylko w moim przypadku jest coś ostro nakopane.
Załączam menu bootowania. Jest tylko jedna partycja na dysku, dwa sieciowe, pendrive.
źródło: 1000000317
Pobierzźródło: 1000000318
Pobierzźródło: 1000000322
Pobierzfixboot - odmowa dostępu
scanos i rebuildbcd - brak instalacji Windows
źródło: 1000000323
PobierzNie wiem czy nie zrobić dysku z Windows 10 i sprawdzić.