Aktywne Wpisy

annlupin +11
STOP kontrola co se słuchasz teraz
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Knaga_powrot +32
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin9988765
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Stawiam, że będzie on jednak od pierwszego mieszkania, ale ze zwolnieniem, a uderzy przede wszystkim posiadaczy 3 lub więcej mieszkań czyli mniej niż 0,5% obywateli.
Kwik będzie tu niemiłosierny.
#nieruchomosci
@Prawdziwy_Oponiarz: czyli gdzie? Jak niby nowy podatek ma pomóc obniżyć ceny mieszkań? Jest 20 bogatych właścicieli, każdy ma po 200 mieszkań z których większość wynajmuje. Co niby się stanie w momencie wprowadzenia podatku? Bo ja mogę się założyć, że najprościej i najzwyczajniej w świecie lokatorzy jeszcze tego samego miesiąca dostaną pisma z podwyżką czynszu. Widzisz jakiś realny alternatywny scenariusz?
@Prawdziwy_Oponiarz: może być i 500%, to nie ma żadnego znaczenia w sytuacji gdy obejmie niemal wszystkie podmioty na rynku. To by mogło zadziałać w ten sposób tylko gdyby wynajem mieszkań był jakąś małą niszą, np. 1-2% rynku, wtedy faktycznie ludzie mieliby szansę znaleźć alternatywę i pozbawić właścicieli źródła dochodu.
@Prawdziwy_Oponiarz: ale niby w jaki sposób, opisałem ci konkretne mechanizmy rynkowe, jeśli się nie zgadasz - opisz co twoim zdaniem ich do tego nakłoni po wprowadzeniu podatku.
@Prawdziwy_Oponiarz: jak wyższe koszty mogą obniżyć cenę finalnego produktu
@Prawdziwy_Oponiarz: dowiesz się już niedługo jak wprowadzą ten podatek, a wiem że niestety wprowadzą. Pewnie na początku będzie trochę mniej więc i łatwiej przerzucą.
@Prawdziwy_Oponiarz: buahahaha xD nie no podatek zapłaci właściciel i nie wpłynie to na cenę wynajmu, załóżmy teoretycznie, że mieszkanie jest wynajmowane za 2k miesięcznie a katastrat wynosi 50k rocznie ... hmmm
z podatkiem cukrowym przecież też tak było że zaczęli go płacić producenci a nie klienci w podwyższonej cenie produktu xD
źródło: krzysztof-smiszek-posel-lewicy-promuje-haslo-mieszkanie-prawem-nie-towarem-w-oswiadczeniu-majatkowym-ma-wpisane-prawa-do-6-mieszkan
Pobierz@Prawdziwy_Oponiarz: może i jest, ale nic nie zrobisz z tym że w Polsce sie rodzi mało dzieci. Czy to waszych pustych głów to nie trafia?