Wpis z mikrobloga

POTUS Trump to może być najlepsze co spotkało Europę od lat, skończy się bezpieczny k--------k i może się w końcu sfederalizujemy

@barnej-flinston: Putin to najlepsze, co spotkało Europę, bo się zmobilizowaliśmy i rozszerzyło się NATO? Zawsze mnie śmieszy taki bełkot jak twój. Najgorsze, co spotkało Europę, to to, że nie możemy sobie żyć właśnie w tym ciepłym, "bezpiecznym k--------u" jak cywilizowani ludzie, w czym nie ma NIC złego, a wręcz
  • Odpowiedz
@LoginZajetyPrzezKomornika: akurat dalsze życie w ciepłym k--------u napchałoby kabzę Putinowi, Niemcy by się za mocno spięły z planem bycia hubem gazowym i przy agresji na Ukrainę (a Rosja musiała odciąć Ukrainę od złoży gazu na Morzu Czarnym bo by miała konkurencję w biznesie z Niemcami) już by tak wesoło nie było. Zobacz na początek konfliktu, Scholz robił wszystko się nie angażować, miało być szybkie zajęcie Kijowa, pacynka kremla na prezydenta
  • Odpowiedz
@lkg1: ja już nie wiem czy czasem my nie jesteśmy w jakimś serialu z USA, za moment przyjdzie ładna pani w policyjnym mundurze i wszystko dobrze się kończy, dajcie namiar na swojego psychologa, bo mój już chyba nie ogarnie
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: Dopóki nie było zagrożenia, to taka silna federalizacja nie była konieczna. Sama w sobie nie jest ona ani lepsza ani gorsza. Może okazać się lepsza w trudniejszych czasach, ale to nie znaczy, że dzięki trudniejszym czasom UE może stać się lepsza, bo bardziej sfederalizowana. Poza tym nie wiadomo czy taki projekt sie uda. Trzeba będzie odrzucać tych co przekszadzają, np Węgry i Słowacja. Poza tym próby federalizacji niosą ryzyko,
  • Odpowiedz