Wpis z mikrobloga

@frutson: no troszke drożej ale bardziej przyszłościowe pod upgrade
płyta główna MSI PRO B650M-P to jest 45 zł drożej
ramy dać GoodRAM IRDM 144 zł drożej
procek 230 zł drozej wychodzi 419 zł drożej razem
No może przesadziłem
  • Odpowiedz
@Mesio: nie polecam zakupu PC od razu z jednej strony, najlepiej jest ustalić budzet, ustalić jakie chcesz podzespoły i kupic je patrząc na promocje na pepper, w cenie tego rx 7700 kupisz 7800xt, procek tak samo lepszy znajdziesz, wiec kupując na promocjach masz opcje, kupic lepszego pcta w tej cenie co ten lub kupic tego pcta taniej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mesio jaki masz monitor?
Jak 1080p to ten zestaw powinien osiągnąć około 300 klatek średnio na nie najwyższych ustawieniach, a w cięższych miejscach na very high nieco poniżej 200.

Jeśli masz fullhd to procesor będzie równie ważny, o ile nie ważniejszy, dlatego jakiś podkręcony 7500f z szybkimi pamięciami znacznie lepiej się tu sprawdzą.

@X-PC ma akurat promocje na takie zestawy z ryzenem 5600 i starszymi grafikami i nawet biorąc mocniejszego 7800xt mógłbyś
  • Odpowiedz
  • 0
@Myszo

x-kom ma wyprzedaż gotowców gamer. Warto spojrzeć bo ceny bardziej atrakcyjne niż składaki - pozderki.

A tą wyprzedaż w sumie analizowałem i nie widziałem tam ani jednego zestawu wartego zakupu. W sumie nic dziwnego, bo xkom jest mega drogi zazwyczaj.

O jakimś konkretnym komplecie mówiłeś?
  • Odpowiedz
  • 0
@Mesio no to tak jak mówiłem, o ile to są monitory fullhd to nawet przy tym przyszłym nie będzie problemów z płynnością w cs2, ale oczywiście w 1080p bardzo ważna jest wydajność procesora/pamięci. Więcej na pw opowiem.
  • Odpowiedz