Wpis z mikrobloga

Pyatnie do właścicieli kotów: Czy da się sprawić by koty nie chodziły po samochodzie? Codziennie mam pełno błota na dachu.

#koty #pytanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rustyyyy: zostawić świeżą kupę na dachu, koty to czyścioszki i będą ją omijać a tak na poważnie to kup spray odstraszający działa na tej samej zasadzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: wpisałem spray na koty i wyszedł spray na ogólnie dziwkie zwierzęta

https://allegro.pl/oferta/spay-srodek-odstraszajacy-na-kuny-myszy-lasice-12890323783?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=OTA1OGM2ZTUtODYyNC00MzIzLTg0YzYtMjAwZWE5YzBjY2JkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=1f0179ce-5411-415a-86f2-3ef31d96e107

po co komu koty jak ja nienawidze kotów

To tylko chodzi i roznosi bakterie i wirusy nie mówiac o smrodzie. Wiedziałeś że samce kotów mają kolce na kutasie i dla tego kotki zawsze są takie rozwalone od zarazków zakażeń i pasożytów?
  • Odpowiedz
  • 0
@fuurin: No własnie budka z jedzeniem trzymana pod schodami by nie było problemów z zimowym wiatrem jest czymś na co nalegałem, ale właścicielka wie lepiej. Natomiast sterylizacja jest umówiona jakoś na wiosnę, nie pytałem nie sprawdzałem więc stwierdziłem że może jest jakiś powód tak odległego terminu.
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: Darmowe sterylizacje zwykle ruszają jakoś właśnie na wiosne, więc może o to chodzi. W sumie warto dopytać, żeby potem nie było, że zostałeś okłamany, abyś tylko się odczepił. Kocury tak samo warto by było wykastrować, by się co chwile nie biły i nie przyprowadzały później jakiś kolejnych kotek z okolicy. No i to jest zwykle najefektywniejsze rozwiązanie na takie problemy z kotami.
  • Odpowiedz