Wpis z mikrobloga

https://x.com/K_Stanowski/status/1892237398924226768

Ja w to po prostu nie wierzę jaki to jest cringe. Każdy swiadomy powazny obywatel tego kraju po zobaczeniu jak prezydent miasta udaje prezydenta RP, i zwołuje jakąś urojoną rade bezpieczeństwa, powinien na starcie skreslić takiego kandydata w obawie że prezydentem jego państwa będzie najzwyklejszy w świecie pajac z kompleksami. I jeszcze te oświadczenie o nie wysyłaniu wojsk i niejawnej części dla mediów. Za grubo.
Wy naprawde nie widzicie w jakim stanie jest nasze państwo? Przecież to jest poziom Lukasza Jakóbika i jego spotkania z EllenDegeneres. I to wszystko w tak waznym czasie dla naszego regionu. Ja sie nie dziwię że na chwile obecną amerykanie gadaja już tylko z Dudą, jak rząd pozwala swojemu kandydatowi na taki syf.

#polityka #bekazlewactwa #cringe #bekazpodludzi
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darek4099: ? o czym ty bredzisz? Typ jest prezydentem miasta. Odpowiada za chodniki i zieleń, a odstawia cyrki z radami bezpieczeństwa jak w pentagonie, wchodzac w kompetencje powazniejszych organów władzy.
  • Odpowiedz
@murdoc: nie, powinien wziac się za to za co ma płacone, czyli za pełnienie obowiązków prezydenta miasta. Jezeli chce odstawiać cyrki i grac napoleona, to niech to robi w czasie wolnym od obowiązków służbowych.
  • Odpowiedz
@dlugi-gr: Gadał o ruchach Polski na arenie midzynarodowej np. o wyssyłaniu i nie wysyłaniu wojsk zagranicę. Pokaz mi kraj gdzie bursmistrz miast dyskutuje w godzinach służbowych o wysyłaniu wojsk na misje miedzynarodowe.
  • Odpowiedz
@Sen_Jak_Prawdziwy: gadał tez o wysyłaniu ( a raczej nie wysyłaniu) wojsk za granicę i polskich stanowiskach w tej sprawie. To nie sa jego kompetencje (i oby nigdy nie były). Jak chce se prywatnie ot ym gadac to spoko, ale nie w godzinach służbowych wykorzystujac słuzbowe mienie. To nie jest jego folwark.
  • Odpowiedz
Gadał o ruchach Polski na arenie midzynarodowej np. o wyssyłaniu i nie wysyłaniu wojsk zagranicę

@recznik_z_ikei: a możesz pokazać dokładny cytat i kontekst? Bo tak, uważam że dyskusja o możliwym ataku odwetowym na nasz kraj, i wynikająca z tego potrzeba budowy schronów jest w gestii prezydenta miasta. Chciałbym żeby KAŻDY prezydent większego miasta myślał o budowie schronów i co więcej, żeby je k---a budował.
  • Odpowiedz
@murdoc: nie twoja sprawa. Natomiast powiem ci w jakim kraju mieszkam. W Polsce, i nie wyobrazam sobie żeby jakiś wsiur z samorzadów wypowiadał sie o kwestiach udziału polskiego wojska poza granicami państwa bo konstytucja jasno i klarownie okresla kto może o takich kwestiach decydować. a odnośnie informowania o tym społeczeństwa to również mamy od tego organy w MON.

Serio, to jest az żałosne że ty bronisz tego pajaca XD Jeżeli
  • Odpowiedz
@konto_dla_trybu_nocnego: oczywiście że nie bo to ich partyjny kolega. Świadczy to o ich braku profesjonalizmu, że partyjne relacje przekładają nad przepisy i dobre imie mojego kraju (mój kraj wygląda jak k------w gdzie kandydt partii rzadzacej, na stanowisku prezydenta miasta bawi sie w prezydenta RP przed kamerami).
  • Odpowiedz
@recznik_z_ikei: to ja ci coś powiem - mieszkaj dalej w swojej wiosce i głosuj na nawrockiego. W warszawie wybralismy trzaskowskiego i to nie pierwszy raz.

A teraz wybierzemy ci go na prezdena i żadne twoje wieśniackie "Charlają ci w ryj, a ty to jesz" tego nie zmieni,

Buziaczki
  • Odpowiedz