Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +27
Ten dzban już się nawet nie kryje i owarcie obraża ludzi robiących platyny grach i grających w "samograje". Do tej pory tłumaczył, że śmieje się jedynie z tych gier i nikogo nie obraża, ale w tym "materiale" widać prawdziwą naturę menelobijcy XD Boże jak ja nim gardzę i tym całym jego gronem, które uważa się za je*aną elitę.
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
źródło: temp_file6208184931941700312
Pobierz
Anon2139 0
Mam stary komputer do gier z około 2013 roku z chłodzeniem wodnym, jest tam obecnie karta 780 Ti i na allegro jest parę ofert na GTX 1080 ti z blokiem wodnym za około 800 zł. Czy zakup takiej karty w celu jej zamiany żeby pograć w jakieś nowsze gierki to dobry pomysł? Nie muszę grać w 4k i mieć Ray tracing, byleby jakoś w miarę działało. #pytanie #komputery

Tak na szybko odpowiadając z d--y:
1. Aktywa są zamrożone (większość z nich) w Luksemburgu nie Belgii. Różnica nie aż tak duża ale jednak jest.
2. Wiadomo, że 4% poparcia dla Zełenskiego to głupota ale identyczną głupotą jest stwierdzenie, że Zełeński w wyborach na Ukrainie uzyskałby taki % poparcia jak Trump w USA.
3. Pearl Harbor - do tej kwesti mam specyficzne podejście ale myślę, że logiczne i w razie potrzeby mógłbym mój ciąg przyczynowo-skutkowy wyłożyć. Krótko pisząc - potrzebne było casus belli (znacznie mniej ważne) i przekonanie amerykańskiej opinii publicznej do przeprowadzenia wojny na pełną skalę (znacznie ważniejsze) = zgoda społeczeństwa na koszty finansowe prowadzenia wojny + masowy zaciąg do armii (inne czasy, zupełnie inna mentalność, zupełnie inne wychowanie w przywiązaniu do narodu/nacjonalizm - z dzisiejszej perspektywy wielu będzie to ciężko zrozumieć, szczególnie młodym).
Co do Pearl Harbor 100% pewności nie mam ale analogiczny w mojej perspektywie przykład z obecnej historii to to, że Żydzi i Mosad, którzy pozwolili na o-------e ponad 1000 swoich obywateli - myślę, że naprawdę trzeba być skrajnie naiwnym, żeby wierzyć, iż nic o tym przygotowywanym ataku Hamasu nie wiedzieli a jednocześnie mieli tak doskonałą siatkę szpiegowską, która za pomocą mikro ładunków ważących kilka gramów umieszczonych w pagerach była w stanie wyeliminować prominentnych członków Hezbollahu.
4. Na koniec to, że Trump zachowuje się jak pomarańczowy orangutan w składzie porcelany to inna kwestia. Też słuchałem dzisiaj co ma do powiedzenia Wojczal i w mojej opinii jest tam sporo COPIUM. Co do tego co czeka Polskę raczej się zgadzamy nie ma tutaj rozbieżności, natomiast sam ciąg przyczynowo-skutkowy, który ma prowadzić do tego rezultatu jest u mnie wyraźnie inny.
#wojczal bardzo mocno akcentuje to jaki Trump jest zmyślny, jak jego administracja mąci wodę, na jaką niejednoznaczność stawiają, wysyłają niby sprzeczne komunikaty - nie ma to moim zdaniem absolutnie żadnego sensu skoro Trump jeszcze przed rozpoczęciem negocjacji de facto zgodził się na ważne z perspektywy Rosji ustepstwa.
Najważniejsza kwestia i na szybko konkluzja - trump i USA mają w chuju Ukrainę. To państwo i tak już jest upadłe ze względu na swoją demografię (i nie chodzi tutaj o te śmieszne 250k ludzi w piachu bo to nie jest żadna liczba, po prostu nie możesz sobie wypuścić z jednego z najbiedniejszych krajów europy kilku milionów kobiet w wieku rozrodczym i później liczyć na to, że wrócą do pracy za 300 dolarów amerykańskich). Argumentów można jeszcze sporo przytoczyć ale ja i tak robię te wpisy głównie dla siebie, nie siedzę tutaj 24h godziny na dobę jak 95% trolli płatnych i tych, którzy robią to za darmo.
W MOJEJ OPINII TRUMP NIE JEST ŻADNYM "WIZJONEREM", JEST DOŚĆ PROSTOLINIJNYM EGO-MANIAKIEM ALE W NORMALNEJ SYTUACJI TEN TZW. DEEP STATE POWINIEN GO USADZIĆ. JEŻELI TEGO NIE ROBI TO OCZYWISTNYM WYDAJE SIĘ TO, ŻE CHCĄ ZASTOSOWAĆ "ODWRÓCONEGO KISSINGERA" - PRZECIĄGNĄĆ ROSJĘ NA SWOJĄ STRONĘ W STARCIU Z CHINAMI. ROSJA NIE JEST DLA USA ŻADNYM PRZECIWNIKIEM, SZCZEGÓLNIE DEMOGRAFICZNIE (TO JEST ZAWSZE DLA MNIE PUNKT WYJŚCIA) ALE JUŻ CHINY Z 1,4 MILIARDA LUDZI JAK NAJBARDZIEJ TAK.
TO CO POWYŻEJ TO RACJONALNE WYTŁUMACZENIE, ZEŁEŃSKIEGO BĘDĄ CHCIELI SIĘ POZBYĆ BO JEST PO PROSTU PRZESZKODĄ W PODPISANIU POROZUMIENIA - WIĘC POWIEDZĄ NA JEGO TEMAT WSZYSTKO, NIE MUSI BYĆ W TYM KRZTY PRAWDY. NA KONIEC HISTORIĘ I TAK NAPISZĄ ZWYCIĘZCY.
#ukraina #polityka #wojna #rosja #usa
@Dr_Manhattan: Aktywa Ruskie w Europie. A poszukaj info ile zamrożono w Rosji aktywów firm Amerykańskich i będziesz mieć niezłą odpowiedź na to co się dzieje właśnie :D Pamiętam wyliczenia rzędu 100x tego co Amerykanie zajęli Ruskim w USA