Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Doboszenko ogólnie nie myślałem że on cokolwiek wyśle, imię i nazwisko i tak miał z Facebooka więc podałem swoje, adres podałem jakiś po sąsiedzku, ale numer telefonu swój stary jakiś zapasowy gdzie non stop dzwonią spamerzy i e-mail też taki mój spamowy. Kurier na bank trafi bo zna mnie z nazwiska więc będzie wiedział że to ja. Myślałem że to jakiś kolejny scam typu zapłać za przesyłkę przez link itd…
  • Odpowiedz
  • 0
@wobloblo jak przesylka nie jest zaznaczona jako do sprawdzenia w obecnosci kuriera to nie pozwoli Ci.
Jak scam, to na to nadawca nie pozwoli
  • Odpowiedz
@wobloblo: Kurier w momencie przekazania tobie paczki uznaje, że przesylka została skutecznie doręczona. Nie możesz zajrzeć do paczki i jej nie odebrać. Jak dogadasz się z kurierem, że będziesz mógł zajrzeć do środka i w razie czego nie odbierasz, ale to będzie znaczyć, że kurier to idiota, bo w tym momencie bierze odpowiedzialność na siebie. Nadawca takiej paczki może potem nie odebrać i złożyć reklamację.
  • Odpowiedz
@wobloblo: Scammer nie deklaruje co jest w paczce przecież. Zgłosi sam fakt, że paczka była grzebana i on wysyłał nie to co się tam w środku znajduje. Dla niego to easy sytuacja by wkopać kuriera. Dlatego napisałem, że jeśli ugadasz temat z kurierem na swoją korzyść to będziesz miał szczęście, bo trafiłeś na kuriera idiotę, ktory na siebie wziął odpowiedzialność.

Update: Jednakże kurier może się jeszcze z tego wybronić tak,
  • Odpowiedz