Wpis z mikrobloga

btw mi mbank oferuje 6.99, a na nieruchomość energooszczędną 6.79. Więc zakop

@notBart: to nadal najwięcej w unii, jełopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@notBart: Pozwy od frankowiczow xd Banki stosowały niedozwolone zapisy i klienci w ogóle śmiali pozwać ich za to, jak tak można że wymagamy od banku przestrzegania prawa i przepisów i wymagamy poniesienia ryzyka i odpowiedzialności za to. Po ponad dziesięciu latach sądy w końcu przyznają rację kredytobiorcom którzy mieli przeciwko sobie armię wysokooplacanych prawnikow więc jak to świadczy o bankach?

No ale głupki hehe trzeba nie było brać kredytów i
  • Odpowiedz
Polskie państwo ma przecież taką możliwość mając własne banki nawet. Tylko woli do tego nie ma

@Szalom: akurat w tych polskich bankach najgorsze warunki z zazwyczaj wyższymi oprocentowaniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Pozwy od frankowiczow xd

@Szalom: no tylko że akurat kwestię kredytów frankowych całkowicie z-----o xD

Można było to rozwiązać bardzo prosto - zwrot samego kapitału. Pożyczasz 100k franków - tyle samo zwracasz. A to po jakim kursie je kupisz to twoja sprawa.
  • Odpowiedz
Ja tylko chciałem wszystkim przypomnieć o poranku, że pan deweloper razem z bankami bierze was na dwa baty.

@WiesniakzPowolania: Deweloperzy i politycy. Co do kosztu kredytu to głównie wynika z tego, że złotówka jest bananową walutą. W pewnym momencie mieliśmy najwyższą inflacje w całej europie. Pożyczanie złotówki wiąże się z relatywnie wysokim ryzykiem dlatego jest zabezpieczone na tak wysoki procent.
  • Odpowiedz
@bsuuuh: No właśnie. Czyli państwo ma w------e

@Xuzoun Jw. - nadał kolejne rządy miały to w dupie. Jak sam piszesz dało się coś dogadać pewnie. Nie wiem czy to bezczelność banków i ich pazerność, ale klienci zostali pozostawieni sami sobie więc jaki mieli wybór poza sądem. Jezeli banki uważają że dostają za mocno po dupie to mogą mieć pretensje tylko do siebie ewentualnie rządu
  • Odpowiedz
akurat w tych polskich bankach najgorsze warunki z zazwyczaj wyższymi oprocentowaniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bsuuuh: To prawda. Mi PKO zaproponowało konsumpcyjny na prawie 20% xDDD Bezczelne uje. Powiedziałem, że wole iść do Bociana albo innego prowidentu bo taniej xd
  • Odpowiedz