Wpis z mikrobloga

Witam (jeśli braliście kredyt hippoteczny sprawdźcie czy nie ma waszych danych na stronie docer)
Wczoraj zostałem poinformowany że moje dane osobiste śmigają po sieci. Sprawdziłem i jak się okazało był to wyciąg z konta pod kredyt hipoteczny. Chciałem się dowiedzieć skąd jest wyciek więc zadzwoniłem do kolejno napotkanej osoby w tych plikach. Właścicielka firmy nic nie wiedziała że jej wyciągi z kont firmowych latają po sieci ale też brała hipotekę ( nazwiska klientów , opłaty, wypłaty dla pracowników,). Aktualnie sprawa podsunąłem policji i mBanku ( najwięcej dokumentów z tego banku było) dokumenty znikają z serwisu wyszukiwarka już nie działa . Możecie wpisać w google "lista operacji" to jeszcze niektóre dokumenty będą widoczne . Lub wpiszcie swoje imię i nazwisko z dopiskiem Docer i sprawdzicie czy nigdzie was nie ma. W dalszej części wrzucam więcej screenów
#cyberbezpieczenstwo #mbank #rodo #przecieki #hakerzy #kredythipoteczny ( ͡ ͜ʖ ͡)
krzysztof48 - Witam (jeśli braliście kredyt hippoteczny sprawdźcie czy nie ma waszych...

źródło: temp_file2141310364150154984

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mBank taka lekka sugestia, że może w końcu wypadałoby zadbać o zabezpieczenia, wiem że człowiek odpowiedzialny za marketing na tej stronie za to nie odpowiada, ale może jak podrzucisz to swoim przełożonym to w końcu otworzą oczy
  • Odpowiedz
  • 41
@TypowyDaltonista wczoraj nie tylko mBanku tam papiery latały ale fakt od mBanku najwięcej. Najbardziej co mnie wkurzyło to że bank nawet nieśmiało poinformować o takim zdarzeniu uważam że powinni do każdego klienta za dzwonić i poinformować. No ale jak chcą wcisnąć kredyt wtedy dzwonią do wszystkich
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: @krzysztof48 Ale to niekoniecznie musi być wina mBanku? Ja obstawiam, że jakiś doradca kredytowy nie podumał i zamiast wysyłać mailem to wrzucał pdf na hosting i nie wiedział, że każdy ma do tego dostęp. Albo kazał klientom przesyłać pdf za pomocą tej strony, bo ma darmową skrzynkę mailową o pojemności 100MB.
  • Odpowiedz