@nilphilus: tak, jestem pewien. Przeinstalowałem go i na początku było ok, a po 1 dniu wszystko wróciło do normy. Na reddicie jest masa narzekań na performance ostatnich wersji
Vs code jest fajny, ale tak jakby do porównania daleko - już dam fakt, że nie można "wyrzucić" jakiegoś okna na ekran obok jest dla mnie blokerem. W sumie to używam tego raczej jako notatnik i do kubernetes przez chwilę używałem bo miał w miarę wygodny dodatek (no przynajmniej dopóki k9s nie zainstalowałem)
@Futhark: w tej samej instancji czy trzeba nowe otwierać? ;-) bo kończę potem na otwarciu jednego pliku na dwóch monitorach - no jednak trochę upierdliwe. Wolę jednak WebStorm, zwłaszcza jak często mam spięte różne env variables. No ale vs cod ogólnie jest fajny, tylko raczej na takie małe dziubanie, jak projekt się rozrasta to robi się to męczące i jednak dużo ciężej się nawiguje
@nilphilus kiedyś tak było że dwie instancje, teraz działa już od dosyć dawna normalnie. Ja normalnie w pracy używam na ogromnym projekcie i bez problemu wszystko śmiga, no i sporo rozszerzeń i przede wszystkim open source darmowy
@pionierx: Nie wiem dlaczego Ci WebStorm wolno działa, ja używam najnowszej wersji, mam zazwyczaj 3 projekty otwarte i działa wszystko normalnie. Inni moi koledzy też nie narzekają wiec raczej szukał bym przyczyny wolnego działanie gdzie indziej a nie w WbeStormie.
@ra_s: pracuję na wielkim monorepo nx, może to jest przyczyna. Wcześniej tak się nie działo, ale wiadomo że z czasem ilość plików rośnie. Dzisiaj spróbuję zainstalować 2025.1 EAP, może coś tam poprawili
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
ostatnie wersje #webstorm to jakiś nieśmieszny żart, nie da się w tym pracować - tak wolno wszystko działa.
@pionierx: a co ma do tego IDE?
Vs code jest fajny, ale tak jakby do porównania daleko - już dam fakt, że nie można "wyrzucić" jakiegoś okna na ekran obok jest dla mnie blokerem. W sumie to używam tego raczej jako notatnik i do kubernetes przez chwilę używałem bo miał w miarę wygodny dodatek (no przynajmniej dopóki k9s nie zainstalowałem)