Aktywne Wpisy

Tyrande +121
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
matkawielebna +152
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Wifi/tethering(lan2) ma u mnie priorytet nr.1 jako sieć. LAN1 do starego routera(bez dostępu do internetu) po kablu priorytet 2. Dzieki temu mam dostęp do internetu. Jednak wpisując w pasku adres lokalny proxmoxa, mam błąd bo z tego co rozumiem, logicznie żądam czegoś pod tym adresem w sieci wifi/tethering(Lan2)?
Powinienem dodać jakiś przedrostek w adresie, albo coś?
Takie proste pytanie, że aż ciężko mi znaleźć odpowiedź w internecie.
Jestem totalnym amatorem, dzisiaj pierwszy raz zainstalowałem proxmoxa i uruchomilem na nim homeassystenta, chcę dodać jakies kontakty, czujniki bo mi przed chwilą przyszły. Może zainstalować wirtualny windows 10 żeby odzyskać dostęp do raid0 windowsowego na proxmoxie, ale ciężko mi zarządzać serwerem bez wyszukiwania w zakładkach obok porad w internecie.
#homeassistant #proxmox #komputery #kiciochpyta
Zakładam że proxmox i ha są na lan1.
Jeśli ha ma 192.168.10.10 i twój komputer ma również nadany poprawny adres w tej podsieci - powiedzmy 192.168.10.20 to przejście do HTTPS://192.168.10.10:8123 powinno dać ci dostęp do ha.
Najlepiej wrzuć rysunek jeśli powyższe się nie zgadza
@rennaissance: Zapomniałeś napisać, jaki błąd. Musisz podawać konkrety, jeśli ktoś ma ci pomóc. Z takiego opisu jak wyżej można tylko gdybać.
Podaj adresy IP tych urządzeń i wynik "route print".
Potem udało mi sie ustalić, ze w zaawansowanych "połączeniach sieciowych" powonieniem wyłączyć ipv4/ipv6 - metryka automatyczna w obu połączeniach a
źródło: temp_file4685248430374530792
Pobierz