Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Hejo. Szukam rozwiązań do swojego #smarthome #inteligentnydom
Totalnie się na tym nie znam i z pewnością nie będę mieć czasu konfigurować tego sam i się "bawić". Co jest takim asbolutnym MUST HAVE?
Co totalnie się nie sprawdza i nie warto kupować?
Na co zwrócić uwagę?
W jakie rozwiązania iść?
Jak rozplanować sięc internet? To że gniazko Rj45 w każdym pokoju to już wiem ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Dom 200m, pompa ciepła gruntowa, podłogówka wszędzie, rolety albo żaluzje na oknach.
#budowadomu #budowa #budujzwykopem #siecikomputerowe #it #ampio
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
sa aplikacje gdzie mozna zobaczyc ile i w ktorych miejscach taka antena powinna wisiec zeby miec zasieg w calym domu, osobiscie polecam zawsze to https://ui.com/eu/en/wifi
Oczywiście nie bezprzewodowe, bo to jest do łatania jak się za późno skapowałeś.
No i pytanie czego oczekujesz, bo w sumie często jest tak, że potem człowiek z tego nie korzysta. Albo z 20%.
Np podłączenie rolet/żaluzji/screenów- spoko.
Światła - o tak o, trzeba to dobrze przemyśleć i wiedziećczego się chce, jeśli ma to mieć sens.
Jakieś
Ja robię instalacje w KNX w gwieździe, ale w szeregu dzięki sterownikom Dali
U mnie to
-sterownie oświetleniem ( w tym nocnym), sterowanie roletami,
-sterowanie gniazdami
-sterowanie ogrzewaniem rekuperacją, klimatyzacją (ustawiasz w jednym miejscu a system dba
OK, sterowanie rolet/żaluzji z Alexy czy dostosowane do natężenia światła - może się przydać.
Załączane zewnętrzne oświetlenie - ok.
Ale wszystko inne co mi pokazywali to pic na wodę i wyciąganie kasy od klienta. No chyba, że potrzebujesz głosowo odpalić scenariusz 'Wieczorny
Ale zgadzam się generalnie z @ATAT-2
@ATAT-2: Ale po co głosowo? Jak włączam film to automatycznie mi się ten tryb włącza ;)
@ATAT-2: wymieniłeś jakieś bzdury a nie wspomniałeś o takich rzeczach jak przykładowo automatyczne zamykanie głównego zaworu wody po wykryciu wycieku jak nikogo nie ma w domu. Samo to uchroniło mnie przed kosztami znacznie przewyzszajacymi koszt instalacji. Ale zgodzę się, że dużo rzeczy na jakie ludzie wydają pieniądze w 'inteligentnych' domach to niepotrzebny badziew
@ZdeformowanyKreciRyj: OK, przyznaję rację - to jest ok. Podobnie jak automatyczne nawadnianie
@LubieSzaszylkiZLublina: to zależy jak ktoś definiuje Smart home. Dla mnie to mniej więcej właśnie prosty system automatyki xd. Zresztą nigdzie nie widziałem nawet czegoś więcej a troche już takich rozwiązań widziałem. No chyba, że dla kogoś przykładowo mruganie ledami w rytm piosenki ze spotify, zamykanie rolet o zmroku albo sterowanie mieszaczami/zaworami to coś skomplikowanego xd