Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +182
Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046
Pobierz
czerwony_kmer +389
Mógł zaparkować jeszcze bardziej na środku. Chodnik do chodzenia? Kto to słyszał
Mandat w komentarzu
#samochodoza #konfitura
Mandat w komentarzu
#samochodoza #konfitura
źródło: OTt0xdx7fesT,co
Pobierz

Jakie taki fundusz może mieć techniki, żeby taka cenę zrzucić? Zwłaszcza, ze według wezwania ten fundusz ma "tylko" ~50% akcji? Czy taki fundusz mógł założyć spółkę/fundację czy inny prawny byt który pozwolił mu ukryć realnie posiadaną ilość akcji?
Wytłumaczysz o co chodzi z graniem samemu z sobą na krótko?
Zastanawiam się czy sprzedać te akcje czy trzymać. Moja prosta analiza mi mówi, ze jak ktoś chce odzyskać całą spółkę dla siebie to uważa, że jest niedowartościowana więc ja nie chcę jej sprzedawać ;)
@korin_: zminimalizować obroty, kreatywna księgowość dajaca zwały po kolejnych raportach, negatywne brzmienie komunikatów płynących ze spółki. Straszenie ABB a bardziej dodrukiem dla innych dużych udziałowców. Skup akcji poprzez zaproszenie - promujący dużych. I wiele innych
1. Dlaczego spółka/fundusz ogłasza "wezwanie", zamiast skupować akcje na giełdzie?
Powody strategiczne i prawne:
Kontrola