Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +44
Halo, halo, przed Wami #rozdajo trochę świąteczne, a trochę noworoczne, bo to właśnie na nowym roku się skupimy. Do zdobycia jest karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
A zasady są bardzo proste:
• Daj plusika.
•
źródło: Wykop-konkurs-apple-watch
Pobierz
szaman136 +643
Hahahaha dobre dobre, mój Mikołaju #wykopaka
źródło: scaled_1000026948
Pobierz

Moze ktos polecic jakiegos chinczyka do 100 pln ,
Potrzebuje taniej lutownicy zeby raz na ruski rok jej uzyc ,
W lidlu jest parkside
https://www.lidl.pl/p/parkside-cyfrowa-stacja-lutownicza-plsd-48-b2-48-w/p100367356
Moze jest cos tanszego co zda egzamin ?
@magnat32: ale już drugi raz nie użyjesz ( ͡° ͜ʖ ͡°). Niby ładna nowoczesna, a te groty na gwint to jest jakiś rak. Już pomijając przewodność cieplną takiego rozwiązania. To uszkodzisz je i zostajesz z elektrozłomem chyba że dokupisz inny i będziesz gwintował...
Z budżetowych rozwiązań to coś na T-12 ale za 100 nie kupisz.
@magnat32: i jest t jedna z najgorszych lutownic, jakie w ogóle można kupić. Jak chcesz tanią lutownicę do używania raz na rok do lutowania "kabelków" (bo to też jest istotne, do czego jej będziesz używał), to kup zwykłą kolbową za 30-40zł, wystarczy. ALbo w twoim budżecie da się kupić starego WEP 936. Też nędza, ale o epokę lepsza od tej z lidla. Ewentualnie takie wynalazki, nie używałem,
@bialy100k no wlasnie padla mi :) z 30lat miala
https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/elektronarzedzia/lutownice/lutownica-oporowa-yato-yt-8271-30-watt?gad_source=1
To bedzie ok ?
Podepnę się pod pytanie, a co myślicie o takiej? link
Zapytałem chatagpt o tanie lutownice na T12 i zaproponwał to Quicko, słyszeliście coś? Oceny niby dobre na tym Aliexpress całym.
Będzie pewniej, lepiej, z mniejszym ryzykiem że poodklejasz ścieżki albo że będzie za słaba moc, żeby jakieś większe pole masy rozgrzać.
@monk3i to dość typowy klon lutownicy KSGER (też chińczyk, ale oni ten design spopularyzowali), obecnie dostępny w pierdylionie odmian, wszystkie do siebie dość podobne i do amatorskiego lutowania