Wpis z mikrobloga

Mam Xboxa’a Series X i Game Passa do konca roku, to moje jedyne źródło grania. Ogólnie jestem zadowolony z xboxa, natomiast poza grami które wychodzą na obie platformy, jest sporo gier które chciałbym zagrać na PlayStation. Zastanawiam sie czy zmienić teraz xboxa na playstation, czy juz poczekac do nowych generacji (ponoć w przyszłym roku)? A ostatnio zainteresowało mnie Nintendo Switch 2 i zostac przy xboxie?

Nie mam ciśnienia na zmiane i mogę poczekać, natomiast niestety nie mam miejsca na PC

#xbox #playstation #nintendoswitch #gry

Co wybrać?

• Zamienić na PS 26.4% (28)
  • Czekać na nowe generacje 26.4% (28)
  • Kupić Switcha 47.2% (50)

Oddanych głosów: 106

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@hyrule nigdy nie grałem na tej platformie, jest też tam sporo fajnych tytułów? Oczywiście kojarze Zelde ale tak więcej to nie bardzo
A jak z bateria? Nie bywa irytujace co kilka h ładowanie tego?
  • Odpowiedz
@Panteista: Gier od nintendo masz sporo, zależy co lubisz. Najlepiej byś sobie spojrzał na jakieś listy top exów na switcha i będziesz widział po gameplayu czy ci przypada do gustu. Dla mnie najlepszym exem jest Fire Emblem Three Houses.

Co do baterii to zależy od gry i na switchu swoim już 6 letnim bateria trzyma od 2h do 6h zależy od tytułu. Jeśli nie zależy ci na graniu przenośnym to
  • Odpowiedz
@Panteista ja nie widzę sensu, sam bardziej chciałem kupić Xbox X ale był niedostępny więc kupiłem Ps5 i jestem zadowolony, ale wątpię żeby ten Ps5 miało coś lepszego od Xbox chyba GhostvofcTsushima jest tylko na ps. Poza tym nie ma różnicy poza tym że Xbox ma np. Większy wybór padów
  • Odpowiedz
@Panteista: jak rozważasz Xbox a Nintendo to po co ci info o ładowaniu? Xbox ładujesz?

Mam swich od 2 lat i zazwyczaj gran na TV ale kaszojad czasem gra w plenerze to 3 4 h trzyma.

Z grami jest różnie. Wszystkie Mario są fajne ale nie każdemu pasują.

Np. Minecraft na Nintendo po słabe połączenie. (Nie wiem jak w sw2 będzie)
  • Odpowiedz
@Panteista: zależy od tytułu. Sam kupiłem dwuletnią używkę ale nie robię takich posiedzeń by rozładować baterie. A po grze i tak wstawiam do docka by się podładował. W Zeldzie zauważalnie szybciej ucieka bateria niż np. W Dave the diver które też gram, zależy po prostu od gry.

To co nie szło mi na xboxie, np Blasphemous, na Switchu w łapie wchodzi totalnie inaczej.
A gier jest dużo i każdy coś
  • Odpowiedz
@Panteista ciężki temat, ale sam po przesiadce z xboxa one na ps5 muszę przyznać że gry na ps5 są zdecydowanie lepsze, choćby takie tytuły jak ghost of tsushima, the last of us, horizon

Na xboxa jedynie wrażenie zrobiła na mnie forza ale jako że w gry wyścigowe nie gram to pograłem raptem kilka godzin i rzuciłem w kat
  • Odpowiedz
@Panteista: Powiem Ci tak mam dość mocnego PC, PS5, XSX sprzedałem po dwóch latach. Niedawno drugi raz zakupiłem sobie Switcha Oled i śmiało mogę powiedzieć, że oczywiście dla mnie jest to najlepsza platforma do gier. Najwięcej fanu z grania daje mi właśnie Switch. PC’ta włączam rzadko, PS5 jeszcze rzadziej. 90% gier ogrywam właśnie na Switchu. Po prostu najbardziej odpowiadają mi gry z tej platformy, Mario, Luigi Mansion, Kirby i najlepsza
  • Odpowiedz
  • 0
@Panteista mam XSX, mam też Switcha od 4 lat. Switch leży i się kurzy, natomiast na XSX gram cały czas, a jak nie na nim to na zestawie komórka+pad (poza domem) poprzez chmurę Xboxową.
  • Odpowiedz