Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, wybaczcie że piszę z anonima - nie mam tu konta.

Czy fanowi Monster Hunter World i starego Freedom Unite możecie polecić Monster Hunter Rise? Niestety mam ograniczony budżet i kilka gier w planach, więc zdaję sobie sprawę, że moje pytanie jest śmieszne. Anglojęzyczne opinie na temat gry są dla mnie mało konkretne. Nie będę też ukrywał, że fani tej serii są specyficzni i kupią wszystko.

1. Dużo się pisze o zmianie walki. Czy to dotyczy combosów, responsywności czy czegoś innego?
2. Jak wygląda kwestia endgame (uwzględnijcie proszę sunbreak)?
3. Jak poziom trudności wygląda w porównaniu do tego co oferuje MH World + Iceborne?
4. Czy potwory które występują w obu grach są w jakiś sposób ograniczane w Rise, przykładowo poprzez mniejszy zestaw ruchów / zachowań? Tu pytanie streszcza się do tego, czy fakt wydania gry na konsolę przenośną, sprawiło, że jest ona "gorsza".
4. Którą wersję polecacie - PC czy Playstation?
5. Przy okazji o co chodzi z tą dramą o DRM do MH Rise z zeszłego roku? Czy to ma jakiś wpływ na wydajność bądź Capcom znowu coś wymyślij (flashbacki z GFWL)?

#monsterhunter #monsterhunterworld #gry #pc #ps5 #steam #mhw #grykomputerowe

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: na pc kosztuje 20 zł, możesz po prostu zagrać samemu i sprawdzić. Walka wydaje się niepotrzebnie udziwniona tymi linkami, grafika będzie gorsza niż world, to że konsola przenośna to nie problem bo moim zdaniem najlepsze odsłony tej gry wychodziły na PSP
  • Odpowiedz