Wpis z mikrobloga

• 0
Wszyscy n----------ą na tego Funboxa a prawda jest taka, że w środku siedzą całkiem porządne bebechy.

@brokenik: wielka krowa z tak biednym softem ze az smutno
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: To że jest duży to fakt i jest to jakiś argument. Ale dla 99.9% użytkowników spokojnie wystarcza.
@BrowserStack Jak oczekujesz od urządzenia dostarczanego za ułamek grosza od operatora jakieś złożonej funkcjonalności to proponuję kupić łącze komercyjne. Tam sobie możesz wsadzić co chcesz i odbierzesz sobie usługę na wkładce. Dla łącza które z definicji jest domowe to Funbox wystarczy do wszystkiego aż nad to.

Tak jak pisałem już -
  • Odpowiedz
@brokenik: mam duży dom, dwa switche poe, 8 access pointów. Nie dostanę usługi komercyjnej do domu jednorodzinnego. Nie starcza funbox i szkoda czasu na dalszą dyskusję, wypisałem Ci wierzchołek braków tego urządzenia.

I nie oczekuję od sprzętu operatora nie wiadomo jakiej funkcji, oczekuję, że mogę go bez zbędnego gadania wypiąć i wstawić swoje urządzenie.

Poza tym co za gadka, Orange dostarcza ONT dla łącz 1gbps bez problemu, a wkładka ma
  • Odpowiedz
@BrowserStack: Do czego ci nie starcza ten funbox? Mozesz wszystko podpiac za nim, rozumiem narzekac na brak jakis opcji w konfiguracji ale jego dzialanie, wydajnosc? Do tego jeszcze klocisz sie z gosciem ktory sam zarzadza lokalnym dostawca internetu a nie jest wyrobnikiem w Orange.
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Nie zesrala sie tylko po prostu Huawei wycofał to co używali do tej pory zastępując go nowym modelem "Routery są udostępniane bez dodatkowych opłat nowym abonentom taryfy do 2 Gb/s na sieci Netii." - czyli tylko dla nowy abonentów. Więc łaski nie robią xD

Te routery są dostępne od jakiegoś czasu w CDR.pl za rozsądne pieniądze.

Co do OpenWRT we wkładce - nie do końca jesteś w stanie sobie
  • Odpowiedz
Poza tym co za gadka, Orange dostarcza ONT dla łącz 1gbps bez problemu, a wkładka ma zadziałać jako substytut dla ONT szybszego niż 1gbps. Gdyby Orange dostarczało ONT dla 8 gbps to temat wkładki w ogóle by nie istniał.

@BrowserStack: Ale o ile mi wiadomo to mają dostarczać. Tylko wciskają na razie produkt który mają już przetestowany w innych krajach. Orange ma bardzo duże zaplecze techniczne i każdy ich produkt
  • Odpowiedz