Wpis z mikrobloga

Dlaczeego polacy mają taki dziwny syndrom chwalenia się lub wciskania tego co "osiągnęli" wszędzie, gdzie się da, mimo, że nikt nie pytał?

Przykład

Lurkuje grupę BMW na FB, ziomeczek wystawił swoje BMW 3 G20, naprawę bardzo ładna sztuka i pierwszy komentarz jakiegoś dzbana:

"No fajne ale najlepsze na daily M550i"

Wszedłem na jego profil i widzę już, że to auto to jego całe życie i chyba jedyne osiągnięcie a ostatnio w internecie nasilł się trend który polega na tym, że ktoś kreuje całą swoją osobowość własnie jakimś samochodem i mamy wysyp czegoś typu sebek-bmw-g30 xD

Myślę sobię no jebnięty, gościu porównuje 4 cylindrowego pierdzika w trójce z 184KM na pokładzie do podwójnie uturbionej V8 w piątce, która jest dość sporą lochą i według mnie nie nadaje się do jazdy w dużym mieście, chociażby patrząc na to, ile to potrafi spalić. Niestety wszedłem z nim w dyskusję i pierwsza jego odpowiedź nie odnosiła się do jakichkolwiek argumentów na temat jego pojazdu (uraziłem go), tylko zostałem nazwany pajacem bez umiejetności jazdy dużym pojazdem oraz idiotą, który nie wie, co dobre. Bywa.

Jakby umiejętność jazdy kolumbryną miała by wpływ na szerokość uliczek oraz miejsc parkingowych w miastach, to pewnie miałbym z 5 metrów po każdej stronie podczas parkowania, tymczasem jeżdżąc na codzień taką samą 5er w kombiaku wiem, że to auto jedyne do czego sie nadaje to żarcie kilometrów na autostradzie. Bo w momencie wjazdu do miasta c--j mnie strzela, bo jest po prostu dużym autem i ciężko nim manewrować chociażby w ciasnych centrach handlowych. Tylko, że mi ten samochód służy w 99% do jazdy na dłuższych odcinkach, nie polecam go do miasta.

Następnie gościu tak się spienił, że prowadził monolog długi na kilka komentarzy po czym po 30 minutach bez mojej odpowiedzi skasował cały komentarz i mnie zablokował xd Szkoda tylko też, że taki osobnik to nie jest odosobniony przypadek, całe fora są zalane takimi malkontentami, bo kupił składaka z USA i on jest gość, ty nie.

Kiedyś to na forach przynajmniej obrażało i trollowało się ludzi stricte anonimowo pod pseudonimem, teraz ludzie to robią podpisując się imieniem i nazwiskiem na otwartej grupie dla każdego, każdy to może przeczytać, ludzie mają powrzucane setki zdjęć z cała rodziną na profil i wypowiadają się publicznie jak ostatnie prostaki i nie widzą w tym problemu xD

Ehh Przemek, jeżeli to czytasz to wiedz, że twoje leki dzisiaj nie zadziałały.

#motoryzacja #bmw
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bruhh: bo polacy to zakompleksieni debile, jak polak dwa razy dostanie premię w pracy, to kupuje nowy samochód i te sprawdzanie czy jest wystarczająca ilość premium w premium, lub czy rocznik się zgadza
  • Odpowiedz
@bruhh: standard na polskich forach/grupach, odpuść, szkoda nerwów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znajomy uważa, że najlepsze auto do miasta to Audi RS3. Oczywiście takowe ma. Ja się z nim nie zgadzam ale odpuściłem sobie dyskusję. I tak to jest z fanatykami...

Nie było odpowiedzi w stylu "moje E39 za 1/10 ceny jeździ tak samo" ;) ?
  • Odpowiedz
  • 5
@Rustyyyy: no doslownie przed 30 sekundami ziomek wrzucil na sprzedaz jakies inne bmw a jakis gosciu wrzuca w komentarzu zdjecie swojej piatki i napisal, ze to lepsze na trasy xD
@v-tec takich to pęczki jest i taki bedzie ci tak dlugo gadal o tym samochodzie, ze jest idealny, perfekcyjny.. polacy chyba musza w ten sposob sobie jakos udowadniac i racjonalizowac swoje wybory w zyciu, bo nie mam na to
  • Odpowiedz
@bruhh: no ale ma racje, 550i to najlepsze daily. Niestety juz nie produkuja.
@login013 Akurat kazdy znajacy sie na bmw to latwo to odbije, bo Mki nadaja sie jedynie na tor a jako daily sa meczace i gorsze niz 550 / 340
  • Odpowiedz
  • 0
no ale ma racje, 550i to najlepsze daily. Niestety juz nie produkuja.

@Pasterz30: no chyba nie do konca zrozumiales, przeczytaj moj post jeszcze raz

ps. prócz m2/m3/m4 zadna inna Mka nie nadaje się na tor
  • Odpowiedz
@Pasterz30: XDDDD i ty mi zahara wklejasz jako autorytet? XD
Czyli zlapales bait i nadal brniesz w swoje glupoty

M zostalo stworzone do DD i na weekendowy trackday a nie stricte na tor.
Druga rzecz to ktos kto zamierza jezdzic na torze to buduje dedykowany samochod bo to sie nie oplaca jezdzic Mką. Wiesz dlaczego czy mam ci też wytłumaczyc? a moze spytaj jakis autorytet z motosportu to ci
  • Odpowiedz
  • 0
Kazdy ziomeczek ktory kupil 550 albo 340 bedzie tlumaczyl jak to sie nie oplaca kupowac Mki ale jakby mieli zasób portfela x5 to nawet nie spojrzeliby na nie-Mkę( ͡° ͜ʖ ͡°)

@login013: to jest wlasnie to. 99% ludzi piszący takie brednie nie wzielo 550i lub 340i z wyboru (bo Mki sie nie oplaca) tylko z przymusu, bo Mka jest juz na starcie jakies 40-50% drozsza zarowno
  • Odpowiedz
jakie wypociny, nie porownuj serii F do G bo to calkiem inna idea projektowania tych samochodow byla.
Wisienka na torcie => w M masz skrzynie manualna i naped na tyl i to jest powod dla ktorego sie kupuje M ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@login013 zalosne xD nawet filmiku nie odpaliles bo bys zobaczyl ze to nie zahara auto xD ja j---e EOT

Kazdy ziomeczek ktory kupil 550 albo 340 bedzie tlumaczyl jak to sie nie oplaca kupowac Mki ale jakby mieli zasób portfela x5 to nawet nie spojrzeliby na nie-Mkę( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak ktos ma 5x zasob portfela to ma osobne auto dla zabawy a osobne jako daily. Ale
  • Odpowiedz
@bruhh: mam m2g i gt4
@Pasterz30 no to mi powiedz kto tam jest? xD jakis autorytet w swiecie motosportu?( ͡° ͜ʖ ͡°) i jaka meka, masz 200cm albo problem z nadwaga ze meczy cie jazda w M? przeciez w G nawet kubelkowe sa wygodne na dluzsze trasy
  • Odpowiedz
@bruhh: Szkoda strzępić ryja. Ostatnimi czasy z moją kuzynką już się nie da gadać bo nonstop w kółko p------i o pieniądzach, że dobrze zarabia itd. Ostatnio wpadłem do cioci (jej mamy) na weekend, też tam była to ledwie się przywitałem i zdążyła się spytać ile dziś zarobiłem xD
  • Odpowiedz