Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
razooor +26
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chrystus zmartwychwstał!
Błogosławionych świąt:)
źródło: temp_file5783942450417326361
Pobierzźródło: zwyciestwo
Pobierzjednak mam pytanie, dlaczego zaden ewangelista, ktokolwiek z ludzi zyjacych w tym czasie, nie widzial tego, nie opisał żaden z ewangelistów, nawet Kościół katolicki ma takie zdanie, nie potrafią wytłumaczyć
Polecam przeczytać Ewangelię jeszcze raz, z odnieniesiem do Starego Testamentu. Wszystkiego dobrego:)
@solemnis: dziekuje, nawzajem, to o której godzinie zmartwychwstał Jezus?
Ja jebe, religijna ciemnota. Sprawdź w Google godzinę wschodu I zachodu, brzasku i zmierzchu. Masz rozpiskę na cały rok dla każdego miejsca na świecie.
@TobiaszSuchy: o 3:27 w czasach gdy jeszcze nie istniały tradycyjne zegary. Jakieś 13 stuleci za wcześnie przed pierwszymi mechanizmami z Europy. O ile mowa o czasie UTC+3 ustalonym jakieś 18 stuleci później. Tak z naukowego punktu widzenia to bardzo głupio zadane pytanie. Nie jest możliwe ustalenie dokładnej godziny wydarzeń historycznych które miały świadków, a co dopiero takich
żeby było śmieszniej to nawet ewangeliści delikatnie pisząc nie są szczególnie ściśli w kontekście opisu tego co się wydarzyło
źródło: temp_file5460162414198020235
Pobierzźródło: temp_file5054673484806303100
PobierzNo i to takie dowody to ja rozumiem. Byli świadkowie no i śpiewano tak w hymnie, więc sprawa chyba jasna.
Dodam że na przykład w takim Emilcinie też byli świadkowie. No ale tam nikt nie śpiewał hymnów i może w tym tkwił ich problem.
@solemnis: są świadkowie, którzy widzieli Elvisa Presleya po śmierci. Czy to oznacza że on też zmartwychwstał?