Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rozum musi sobie jakoś wytłumaczyć dlaczego jedynie słuszna, krystaliczna, wspaniała partia przegrała

@Ranage: ta przypowieść o pizzy jest absurdalna, ale jak się nad tym zastanowisz to ma to sens.
Pisowców boli jagodno bo ta sytuacja przedstawia to czego najbardziej się boją - społeczeństwo obywatelskie. Przecież tam nikt tej pizzy nie rozdawał tylko zadeklarowanym wyborcom PO, wyborcy wszystkich opcji ją dostawali za to że chcieli stać w kolejce by spełnić swój
  • Odpowiedz
ja tego nie moge zrozumiec, naprawde prawdziwi ludzie powtarzają tą bajke o pizzy? przeciez to jest absurdalne XD

@jozef-dzierzynski: pamiętaj jaką taki prol pisowski ma mentalnośc. dla niego pizza to jest doslownie jedzzenie burżujskie. po co wydawac 50 pln na placka jak za tyle to prol pisowski kupi 10 kg ziemniakow
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski moj ojciec jest pisowcem i tak, gada o pizzy i to na serio. Nawet mnie sie pyta o te pizze czy mi smakowala i czy ciesze sie z wyboru. Jakby przed kazdym lokalem ja rozdawali. Niestety pis powinien zdychac w pierdlu a kaczynski wisiec na drzewie przed sejmem za to co zrobil z glowami starszych osob. To jest barbazynstwo
  • Odpowiedz
  • 13
@michalcorobisz: az kwiknąłem jak przeczytałem, że ojciec pyta Cię o to czy pizza smakowała, ale szybko zrobiło mi się smutno, bo mój ojciec to fanatyk Republiki i sam mogę kiedyś takie pytanie usłyszeć. Chyba bym mu odpowiedział, że ośmiorniczki lepsze ( ͡ ͜ʖ ͡)

Masz rację, kiedyś PiS i ich służalcze media powinny jakoś odpowiedzieć za pranie mózgów i za podziały, które za tym idą.
  • Odpowiedz
@michalcorobisz starszym osobom z wiekiem spadają możliwości poznawcze, świat przestał być zero jedynkowy, stare wzorce nie działają więc łatwo ich zmanipulować i skanalizowac złość na pizze czy innym zagrożeniu, jak ten wydumany zamach. Bez chochola do nienawidzę nią pis nie miałby tyłu wyborców.
  • Odpowiedz
@Ranage: Jak tępym lub wyrachowanym trzeba być, żeby sympatyczną akcję nakarmienia ludzi stojących w długiej kolejce do głosowania pizzą, próbować przekręcić w tak durną historię? XD
  • Odpowiedz
@Vinizius: A czym płacili ci ludzie zanim zaczęto pompować minimalną? Kamieniami? Czy zdychali z głodu? Przecież dostawali wynagrodzenie za swoją pracę, skorelowane z zajmowanym stanowiskiem. Proletariat kieruje się najniższymi instynktami.
  • Odpowiedz