Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Euforyczny_Kotelek @Mandon Ja akurat nie jem. Ale mógłbym się zapisać, jakbym nie miał w domu obiadu.
Tutaj na pewno plusem jest, że codziennie coś innego. Ale wole zjeść w domu, bez ludzi i smaku które znam.
  • Odpowiedz
@qew12: Musisz być z jakiejś innej części polski, pierwszy raz w życiu coś takiego widzę xD U mnie śledzie jada się tylko i wyłącznie z chlebem, albo ewentualnie same. Ja ogólnie lubię, ale z ziemniakami to by mi kompletnie nie pasowało coś czuję xd
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: Spróbuj kiedyś, spoko smakują z ziemniakami, można się zdziwić, ale dobrze to ze sobą pasuje, nie tak, żeby jeść to po prostu na obiad, u mnie jak śledzie zostają z imprezy to na drugi dzień kto chce to może sobie je zjeść z ziemniakami z obiadu ale to nie wygląda jak taka mamałyga z wyżej, bo tego sam bym nie wziął do ust xD no i ziemniaki nie są
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy, @Zgrywajac_twardziela: W centralnej Polsce popularna jest zupa (woda) śledziowa na zimno i do tego jako dodatek ciepłe ziemniaki. Wersje tradycyjne trzeba spróbować zanim zacznie się analizować skład (mlecz może być tabu).
A rosół z ziemniakami to relikt dawnych czasów - makaron trzeba było przygotować. Kasza i ryż gotowane udzielnie wymagały sporo uwagi, a gotowane w zupie nie nadawały się do odgrzewania. Ziemniaki były szybkie i wygodne.
  • Odpowiedz