Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1632
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +291
źródło: 1000005415
Pobierz

( ͡° ͜ʖ ͡°)
AI wolno kraść twoje i cudze dane, bo tak.
#pcmasterrace #torrent #torrenty #antykapitalizm
źródło: Screenshot 2025-02-06 at 21-41-41 Meta Torrented over 81 TB of Data Through Annas Archive Despite Few Seeders TorrentFreak
Pobierz@Dziewczyna_Tyraxora: Widocznie masz mało empatii.
źródło: image
Pobierz??
@Dziewczyna_Tyraxora: No domyślam się.
Nie jestem całkowicie przekonany, że powinien być powszechny, ale jeśli już, to dlaczego niby miałoby to jakoś uzasadniać kradzież własności intelektualnej? Są media które publikują bezpłatnie - mają to wliczone w swój model, zarabiają na reklamach albo liczą że po czasie czytelnik będzie chciał ich wspierać materialnie - możesz do woli korzystać! W takim NYT czy Dzienniku
źródło: image
Pobierz@swiadomy_anakolut: bo to abstrakcyjny koncept który ma się nijak do moralności. Jeżeli w imię urojonych zasad chcesz żeby ludziom było źle bo tak, to beka z ciebie typie, na widłach kiedyś cie wyniosą; nikt nie trafi na tym że ja mam to czegoś dostęp. Ja nie tracę że ktoś ma dostęp do mich prac naukowych. A płacenie za produkty fajne. Tylko
@Dziewczyna_Tyraxora: Jakich urojonych? Studiujesz gdzieś, nie wiem, chodzisz do szkoły, pracujesz? Chętnie oddasz swoją pracę zaliczeniową, jakiś dokument potrzebny w pracy, nad którym siedziałaś miesiąc, żeby go skończyć i dasz innym? Jakby ktoś wziął Twój tekst piosenki, wykorzystał go bez Twojej zgody w reklamie, skosił za to hajs, to też by Ci nie przeszkadzało? No przecież Ty dalej masz
@swiadomy_anakolut: No tak, bo publikacja która woła sobie czterdzieści baksów za dostęp do niej na pewno daje mu z tego jakieś odsetki...
No ale jak Elsevier dyma naukowców na grube tysiące to już jest okej bo nie robią tego nielegalnie, co nie? Tylko ci przebrzydli piraci i ta przebrzydła Ełbakian ich okradają. Tsa, na pewno widzisz odcienie szarości... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dziewczyna_Tyraxora: Nie wiedziałem co to scihub , otwieram o tym wiki i się dowiaduję że Komisja Europejska dała to na listę pirackich stron, jest to nielegalne we Francji, Belgii, UK, USA i Niemczech. Super strona bulwo!
Jakie utknęłaby? Tak to działa i wcale nauka nigdzie nie utknęła.