Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2219
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +435
źródło: 1000005415
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
To jest jej forma ucieczki od trudnych emocji, jest to typowe dla osób słabo rozwiniętych pod kątem emocji. Możesz zapisać się na terapię grupową lub indywidualną na NFZ, na grupowej jest dużo łatwiej się wygadać i złapać lepszy kontakt z samym sobą. Zachowanie niedojrzałych emocjonalnie rodziców jest dobrze wyjaśnione w książce: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4849600/dorosle-dzieci-niedojrzalych-emocjonalnie-rodzicow-jak-uwolnic-sie-od-przeszlosci-i-zaczac-nowe Generalnie, rozwój emocjonalny Twojej matki zatrzymał się na wczesnym etapie dzieciństwa i nie jest ona w stanie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Mnie pomogła zmiana spojrzenia na rodziców, zacząłem ich postrzegać jako niedorozwiniętych i niezdolnych do kontaktu ze swoimi czy moimi emocjami, zrozumiałem, że równie dobrze mógłbym o swoich problemach porozmawiać z psem. Przyczyną tego jest pewnie ich dzieciństwo, bo wtedy sami zostali zaniedbani przez swoich rodziców, a teraz sabotują swoje życie i powielają złe wzorce przekazane im w dzieciństwie. Też obwiniam swoich rodziców, czuję złość, ale świadomość tego, dlaczego tak
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora