Aktywne Wpisy

vieniasn +92
zakup erfajera był genialny
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani
teraz nawet nie muszę chodzić po bułki codziennie tylko idę raz na jakiś czas kupić ich kilkanaście i zamrażam
rano wyjmuję z zamrażarki a potem wystarczy wsadzić na 5 minut w temperaturze 130°C i nówka cewka bułki powstają bez wychodzenia do sklepu no ludzie kochani

arinkao +181
Żeberka teriyaki (najlepsze na świecie), ziemniaki i sałataka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Mój tag z jedzonkiem: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
źródło: zeb
Pobierz

Nie zgadniecie jaka rasa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więcej info tutaj
źródło: IMG_1796
Pobierz@KRCZVSK: Jeszcze trzeba ustalić jakiś rzetelny rejestr takich psów. Przecież w interesie patusa nie leży udowadnienie że jego pimpuś to rasowy Cane Corso. On dostał szczeniaczka od kolegi, nawet nie wiedział, że to podobne do jakiejś rasy. I co teraz?
@Shagal: To najpierw musiałbyś wprowadzić taki przepis. Po Warszawie pies może zgodnie z prawem biegać luzem bez kagańca póki co, o ile opiekun ma nad nim kontrolę.
@KRCZVSK: No pewnie, że mógłby, ale nie mamy takich procedur. Pytanie czy chcemy akurat takie mieć, bo trzeba zważyć, że jak wprowadziłoby się taki mechanizm, to wielu patusów wolałoby nie szczepić psa, niż narażać się na jakieś kary, opłaty czy odebranie psa.
@KRCZVSK: problem w tym, że większość tych psów nie ma papierów i ich posiadanie nie podlega żadnym regulacjom
@KRCZVSK: Tak, rozumiem. Ale też póki co naszym "wrogiem" nie jest jakiś superzdeterminowany czarny charakter, który poruszy niebo i ziemię żeby tylko mieć swoje niebezpieczne psy, tylko zwykły osiedlowy sebek. W tej chwili wszedłem na olx i w minutę wypatrzyłem ogłoszenie, że ktoś mi za darmo odda amstaffa. Wyszedłbym wcześniej z pracy to jeszcze
@pjk13: czas wprowadzić dowód rejestracyjny psa i chipowanie