Wpis z mikrobloga

@arinkao: Wszystkiego jest dużo co nie zmienia faktu, że warto spróbować i nie musisz się z góry nastawiać na wybicie się i robienie z tego kasy, bo wiadomo, że na początku tak nie będzie. Jest to przede wszystkim Twoje hobby co ewidentnie widać, bo robisz piękne dania i domyślam się, że smaczne i wrzucasz je tu regularnie, więc mogłabyś przy okazji spróbować zrobić coś swojego. W każdym razie gorąco zachęcam,
  • Odpowiedz
  • 8
@bdm_bq: Po oczyszczeniu z błony żeberek należy przygotować mieszankę przypraw i bardzo dokładnie z każdej strony je nimi posypać.

Skład przypraw suszonych. Liczby są jednostką miary.
- słodka papryka 3
- kardamon 2
- czosnek
  • Odpowiedz
Arinka a Ty jakiegoś blogu kulinarnego nie prowadzisz? Chyba pora zacząć


@Sernik_z_rodzynkom: Jak potrafisz jeszcze wytłumaczyć kulinarnemu analfabecie ze szczegółami, jak to upichcić to ma potencjał. Kilka lat temu gdy moje umiejętności kulinarne ograniczały się do jajecznicy, szukałem właśnie takich przepisów "debiloodpornych", gdzie byłoby wytłumaczone "jak krowie na rowie" w jaki sposób to przygotować, a było tego jak na lekarstwo. Większość tych blogów wychodziła z założenia, że wiem o tym,
  • Odpowiedz
@arinkao: Nigdy nie przepadałem za żeberkami, ale chyba zawsze jadłem źle przyrządzane, bo kojarzyłem ja jako tłuste i "glutowate" mięso. Ze dwa tygodnie temu zrobiłem po swojemu w wersji BBQ i dwa paski zjadłem w jeden dzień XD Teraz chyba zrobię w Twojej wersji ale dorzucę też pasy gochujang, bo mi zostało a podobne smaki.
  • Odpowiedz