Wpis z mikrobloga

Na X pojawił mi się wpis, że Polska wysłała agregaty prądotwórcze z naszych rezerw strategicznych do Irlandii, bo był tam jakiś sztorm i ludzie mają uszkodzone domy.

Jestem ciekaw ile takich generatorów trafiło do naszych powodzian (za darmo), bo pewnie te które poleciały do Irlandii już do nas nie wrócą.

https://x.com/hadjalahbib/status/1885045656856764674

#eu #polityka #polska #irlandia
qlimax3 - Na X pojawił mi się wpis, że Polska wysłała agregaty prądotwórcze z naszych...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qlimax3: może udało się opchnąć te przepłacone od Pawła Szopy xD niech Tusku załatwi zwrot z UE i pokaże te faktury zawyżone, szach-mat
  • Odpowiedz
Jestem ciekawe ile takich generatorów trafiło do naszych powodzian (za darmo)

@qlimax3: Żadne! Żadne nie trafiły do powodzian i to było celowe! Oni to zrobili specjalnie! Specjalnie to zrobili, żeby dokuczyć Polakom!
Wiem bo byłem tym agregatem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qlimax3: Przecież rescEU to jest unijna rezerwa strategiczna (no dobra, czyli nasza trochę też). U nas była powódź, więc były u nas. Teraz w Irlandii była katastrofa, więc teraz lecą tam; co w tym dziwnego? Oby jednak prędko nie bylo potrzeby żeby do nas wróciły!
  • Odpowiedz
@qlimax3: Oczywiscie nie popieram tej decyzji, bo lepiej by bylo wyslac kierowcow z autami do wozenia zapasow z normalnie funkcjonujacych okolic.

Ale tak czy inaczej, wyspa na oceanie mniej przygotowana na sztorm niz Slask. Na dalekiej polnocy Islandii doswiadczylem duzo gorszego sztormu, i po 2 dniach wszystkie uslugi wrocily, a odciety od internetu bylem przez niecala dobe.
  • Odpowiedz
Polska wysłała agregaty prądotwórcze z naszych rezerw strategicznych

@qlimax3: a wrzucisz jakąkolwiek informacje na ten temat? Wpis przecież dotyczy zapasów unijnych
  • Odpowiedz
Jestem ciekaw ile takich generatorów trafiło do naszych powodzian (za darmo),

@qlimax3: mordo przecież po powodzi rars przyjechał i abieral powidzianom ich pryeatne agregaty bo takie ladne nowe
  • Odpowiedz