Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dqdq1: ocalali z Shoah mówią, że nie mamy nienawidzić. To do niczego dobrego nie prowadzi. Mi jest r0sjan najzwyczajniej żal. Nie zmienia to faktu, że gdyby weszli choć na 1mm na naszą ziemię nie wahałbym się ich za bi j ać. Rozmawiałem z żołnierzami kurdyjskiej samoobrony w górach Sindżar. Bez wahania likwidowali bojowników ISIS - wiedzieli, że nie ma innego wyjścia. Jak wyleczyć człowieka, któremu od małego dziecka wyprano mózg?
  • Odpowiedz
@Toreo: Dlaczego fakt iż ofiara miała 9 lat ma sprawiać że powinno mi być jej bardziej szkoda niż pozostałych 10 cywilów? To te pozostałe 10 osób ma za sobą tysiące godzin edukacji, setki ton przetrawionych zasobów, praca, trud znój, cierpienie -wszystko na marne, a takie dziecko przez 9 lat miało wszystko za darmo, ledwo przestało na chleb mówić bep i namalowało kilka obrazków.
  • Odpowiedz
@Toreo: na wojnie giną tez cywile a nawet giną w niej w większości? szok i niedowierzanie.

Wyczop odkrywa jak działa świat vol 2137 ¯\(ツ)/¯

Wiem wiem, ruska onutza itd. XD Dodam że tak się działo na każdej wojnie, w wojnach napoleońskich również i w wojnach Perskich również. Cieszę się że mogłem pomóc.
  • Odpowiedz
towarzysze moi ulubieńcy, kochający wodza władymyrowicza plutyna

@cajberpanku: Ja na Putina sram. Was jednak najbardziej boli to, że nie zamierzam poświęcić Polski w imię Ukrainy. Chcecie wojny to sobie popatrzcie jak wygląda.

to zdjencie to na pewno jest łukraynska propaganda niech eksperci siee wypowiedzoo

to zdjencie to na pewno jest łukraynska propaganda niech eksperci
  • Odpowiedz