Tytuł:Zielona Mila Autor:Stephen King Gatunek:thriller, dramat, science fiction Ocena: ★★★★★★★★★★ ISBN:9788383613314 Tłumacz:Andrzej Szulc Wydawnictwo:Albatros Liczba stron:416 Rzutem na taśmę udało mi się skończyć 14. książkę w styczniu i przypuszczam, że to ostatni aż tak płodny miesiąc. Co do książki, to wydaje mi się, że trzeba funkcjonować w całkowitej izolacji od popkultury, by nie kojarzyć tego tytułu, chociażby przez pryzmat ekranizacji z 1999 roku - filmu, który nie bez powodu od lat zajmuje czołowe miejsca w najróżniejszych rankingach. Cokolwiek bym tutaj nie napisał to i tak już było to kiedyś napisane X razy, powiem tylko tyle, że pochłaniając lekturę czułem, jak King prowadził mnie korytarzem bloku E i zmuszał do konfrontacji z pytaniami, na które nie ma prostych odpowiedzi. Czytam twórczość Stephena Kinga w kolejności chronologicznej i jak do tej pory jest to najlepsza książka spod jego pióra, jak dla mnie 10/10.
@metuazs: nie rozumiem zupełnie fenomenu tego czegoś, książki nie czytałem to nie wiem ale film to taki średniak xd chociażby filmy Kubrika bija to na głowe a to na czolowkach rankingów
Tytuł:
Zielona MilaAutor:
Stephen KingGatunek:
thriller, dramat, science fictionOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788383613314Tłumacz:
Andrzej SzulcWydawnictwo:
AlbatrosLiczba stron:
416Rzutem na taśmę udało mi się skończyć 14. książkę w styczniu i przypuszczam, że to ostatni aż tak płodny miesiąc. Co do książki, to wydaje mi się, że trzeba funkcjonować w całkowitej izolacji od popkultury, by nie kojarzyć tego tytułu, chociażby przez pryzmat ekranizacji z 1999 roku - filmu, który nie bez powodu od lat zajmuje czołowe miejsca w najróżniejszych rankingach. Cokolwiek bym tutaj nie napisał to i tak już było to kiedyś napisane X razy, powiem tylko tyle, że pochłaniając lekturę czułem, jak King prowadził mnie korytarzem bloku E i zmuszał do konfrontacji z pytaniami, na które nie ma prostych odpowiedzi. Czytam twórczość Stephena Kinga w kolejności chronologicznej i jak do tej pory jest to najlepsza książka spod jego pióra, jak dla mnie 10/10.
Prywatny licznik: 14/2025
#bookmeter #stephenking #ksiazki #czytajzwykopem #thrillerbookmeter #dramatbookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 1220954-352x500
Pobierz@metuazs: Zawzze myslelm, ze to jest jakies krotkie opowiadanie, z ktorego po prostu ktos zrobil arcydzielo filmowe