Aktywne Wpisy

Defined +169
No witam po banie. Dziękuję za wszystkie PDW jakie od was otrzymałem. Jestem też ucieszony, że afera nie ucichła. Właściwie to przez te kilka dni można było się poczuć jak na starym dobrym wykopie. Oczywiście zgadzam się z tą inicjatywą na "s" kmwtw i #pdk. Teraz przejdźmy do konkretów, bo widzę odpowiedź administracji. Mogliście po prostu napisać to wcześniej zamiast banować, ale o tym poźniej.
Kluczowa data to 18

Wrrronika +4
C-cześć czy mogę z Wami pójść na chińczyka czy trzeba Was najpierw poznac?

BDK Parfums Rouge Smoking. W otwarciu bergamotka i nuta różowego pieprzu, która sprawia że zapach kojarzy mi się nieco w pierwszych minutach ze spicebombą. Jest jednak również wyraźna, owocowa nuta wiśni, która pachnie trochę jak cukierek, a także heliotrop. Wraz z wanilią nadają one zapachowi intensywną słodycz.
Na dalszym etapie perfumy nabierają więcej pudrowości, wisienka z czasem zanika, a wychodzą nuty bazy. Jest tonka, lekki migdałowy akord, piżmo i ambroksan, może nieco drewna kaszmirowego. Parametry na mojej skórze mogę uznać za dobre, przez pierwsze dwie godziny projekcja jest mocna, a następne pięć przeciętna. Profil zapachu kobiecy, powinien dobrze nadać się na wieczorowe wyjścia.
Podsumowując Rouge Smoking to całkiem fajna pozycja z wiśniowym akcentem. Nie jest on tak intensywny jak np. w Lost Cherry ale uważam, że to dobrze bo nie dominuje zapachu i dzięki temu więcej się dzieje. Co do uwag, to w późniejszej fazie wychodzi dużo pudrowości oraz wanilii i brakuje mi trochę cięższych akordów, balansujących całość. Niemniej perfumy mi się podobają, choć nie zaliczyłbym ich do swojej topki, a cena może być dla niektórych osób minusem. Ocena końcowa 7/10
źródło: 375x500.51468
Pobierz