Wpis z mikrobloga

Warto przypomnieć, że UOKIK już w 2023 ostrzegał przed #igenius i #frajerzyzmlm

Obecnie Prezes UOKiK, m.in. po sygnałach od konsumentów, prowadzi postępowania wyjaśniające w sprawie platform internetowych:
- iGenius – oferującej usługi edukacyjne w dziedzinie zarządzania finansami oraz
- Dream Trips (dawniej: WorldVentures) – nakłaniającej konsumentów do dołączenia do klubu podróżniczego.

https://finanse.uokik.gov.pl/tag/igenius/

Ostrzegał, ale oni działają dalej.
Nie bądź #frajerzyzmlm, miej własny rozum.

#izaadamczyk #izadamczyk #sebcel #blankalipinska #frajerzyzmlm
paramedix - Warto przypomnieć, że UOKIK już w 2023 ostrzegał przed #igenius i #frajer...

źródło: piramida_finanse

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
potężna pani MLMiara nie miała 20 dolarów na domene

@assninja: może ona woli te 20$ zainwestować w Wi-Fi i zarobić "miliony"? Poyebane "miliony" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@paramedix
Parę miesięcy temu odpisali mi oricjalnym pismem, że postępowanie nadal się toczy, zbierany jest materiał dowodowy. Takie sprawy zawsze trwają długo, min. Przez skalę tego procederu.

Więc informacja, jaką często podają piramidziarze, że "uokik sprawę przegrał", nie jest prawdziwa bo żadnej sprawy nie było, uokik nadal się przygotowuje.
  • Odpowiedz
  • 0
Więc informacja, jaką często podają piramidziarze, że "uokik sprawę przegrał", nie jest prawdziwa bo żadnej sprawy nie było, uokik nadal się przygotowuje.

@diarrhoea: nie przegrał, ale i nie wygrał, czyli #frajerzyzmlm mogą działać dalej, niestety...
  • Odpowiedz
@diarrhoea: teraz będzie im chyba ciężej z tym materiałem dowodowym. Pamiętam jeszcze z rok czy dwa lata temu, u piramidziarzy panowało naganiackie eldorado - gwarancja zysków, pewniaczek kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc, kąpiele w szampanie i miliony na koncie po dwóch, trzech latach. Teraz trochę grzeczniejsi się zrobili. Albo p------ę kocopoły, bo już od pewnego czasu przestałem śledzić ich internetową aktywność. Nawet nie wiem czy dalej wysyłają głosówki, czy jednak zmienili
  • Odpowiedz
@Technick20
Jeżeli obiedują utrzymywanie się z tradingu a sami zarabiają i zachrcaja tylko do naganiania innych, to juz tutaj mowa jest o piramidzie finansowej i promowaniu jej. Nie ważne, czy zmienili zarabianie 100k w miesiąc na "niezależność finansową i geograficzną".
Dodatkowo, "stary" materiał dowodowy się nie przedawnił. A w 2024 nie brakowało mocno scamowych rolek.
  • Odpowiedz