Wpis z mikrobloga

Pytanie o rozłam Stanowskiego z Borkiem, Polem i Smokowskim. Przypomnijcie sobie to, to chyba było 1,5 roku temu. Według mnie. Borek, narcyz totalny, uwielbiający siebie i jego wspaniała dykcję facet. Smokowski, dziwny człowiek, w sumie nie wiadomo o co mu chodzi, jaki ma pomysł, bazujący na legendzie Canal+ z Twarowskim. Pol, mimo wyglądu piwniczaka, najbardziej w porządku, trochę cringowy z racji wieku był typu "hello, fellow boys", ale też miał świetne programy np. z trenerem Strejlauem i ogólnie czuł Internet. Z drugiej strony Stanowski. Który z pudelkowego dziennikarza piłkarskiego, ale też z drugiej strony mistrz riserczu (i nie mówię tego sakrastycznie) poszedł w stronę pudelka, ale już nie piłkarskiego. Nawet nie sportowego. Wszedł w politykę razem z jego kumplem redaktorem Mazurkiem. No i właśnie. Jak się wtedy jesienią/ zimą 2023/24 czuliście? Po jakiej byliście stronnie i dlaczego? I czy w 2025 roku zmienił wam się pogląd? Jak w 2023 roku byłem team Stanowski, to jak ogłosił Kanał Zero to...hmmm no nigdy go nie zasubksrybowałem i pewnie słusznie z tego co widzę (czasem zobaczę pewne materiały od nich by się móc odnieść) #polityka #kanalsportowy #kanalbekowy #kanalzero #stanowski

Przy rozłamie w 2023 roku Kanału Sportowego, kto miał rację?

• Stanowski 50.9% (55)
  • Borek, Pol, Smokowski 24.1% (26)
  • Obie strony 8.3% (9)
  • Zbyt ciężko by jednoznacznie określić 16.7% (18)

Oddanych głosów: 108

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@fornson23: Stanowski po zaoraniu Najmana uznał, że najlepiej się sprzedadzą materiały skupione na obśmiewaniu kogoś. Sport się tak dobrze nie klika i reszta nie miała szans wyprodukować materiałów o zbliżonej klikalności dotyczących stricte sportu(zgodnie z założeniem, bo to kanał sportowy). Swoja drogą śmieszne było to, że na kanale, który ma w nazwie sportowy, najpopularniejsze były filmy masakrujące infulencerki Janoszek czy inną Derpieński xDD.
  • Odpowiedz
  • 0
@nith: no i właśnie Stanowski poczuł krew. I zaczął oskarżać, że reszta to lenie, bo w kanale SPORTOWYM ma największą oglądalność. Zapomniał wspomnieć, że jego filmy z największą oglądalnością, nie mają nic wspólnego ze sportem.
  • Odpowiedz
  • 1
@eugeniusz_geniusz: Bingo! Gościu poczuł się aż tak mocny, że chce kandydować na prezydenta. Tylko ja jako fan sportu, smuci mnie to, że Stanowski który jako 17-latek pisał z pasją o piłce nożnej dla Przeglądu Sportowego, stał się cynikiem, który w dupie ma swoją młodzieńczą pasję i poszedł w pieniądze. I to aż tak bardzo cynicznie, że ogarnął, że na pisowskim poletku tych pieniędzy można zdobyć fortunę.
  • Odpowiedz
@fornson23: Rację miał ten co pracował na sukces w biznesie, a nie chłopak z problemem, który go cały czas hamuje i narcyz z Dębicy. O ile chłopak z problemem go ma i YT, TV, prasa często jest nie dla niego w danym momencie, to samo Bożydar to narcyz swoimi biznesami innymi nie rozwijał biznesu swojego. Gdzie ta jego Gromda, gdzie jego gale boksu, a nawet co z jego współpracą z
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89: racja, tylko historia to oceni. Na razie minęło 1,5 roku. W tym momencie Stanowski bezapelacyjnie jest tym wygranym. Pytanie co będzie za 5,10 lat? Życie jest długie. A Stanowski idąc w politykę i stając jednoznacznie po jednej pewnej stronie, może być szybko spalony.
  • Odpowiedz
@fornson23: Za 5 lat rzuci projekt, wejdzie w inny biznes, typu mieszkania w Hiszpanii na wynajem, a tam ma z tego co kojarzę dom i będzie żył bez pisania na akord. Czasem coś tam nagra. On jest na tyle bystry, że jest w stanie żyć bez sportu i portali sportowych. Borek nie. Borek jak Szpakowski, za 5 lat dalej będzie opowiadał, że go podnieca wewnętrznie mecz LM YBB-CZB;)
  • Odpowiedz
@fornson23: A z polityką wątpię. Zobacz jaki nr zrobił z 30 lat temu ponad Krzysiek Ibisz i nikt mu nie pamięta jednej partii z Leszkiem Bublem np. Braun przy Bublu to jamnik przy owczarku kaukaskim jeśli chodzi o możliwe szaleństwo z jego strony
  • Odpowiedz
@fornson23: a ja bym się wcale nie zdziwił jakby od początku miał gdzieś zakodowane, że Borek, Pol, Smokowski, mieli mu służyć do rozwinięcia się. Potem zapaliło się gdzieś światełko, że w sumie to sam może dużo zdziałać. Stano to jest znakomity cynik. Na pewno wczesniej zrobił znakomity research i wiedział, że tematy sportowe wyświetleń mu nie zapewnią.
  • Odpowiedz
  • 0
On jest na tyle bystry, że jest w stanie żyć bez sportu i portali sportowych. Borek nie. Borek jak Szpakowski, za 5 lat dalej będzie opowiadał, że go podnieca wewnętrznie mecz LM YBB-CZB

@Sylwiusz89 No właśnie. Było wielu bystrych a zginęli w polityce i słuch o nich zaginął. To jest niebezpieczna gra. A Borek ma bezpieczną fuchę, można go nie lubić (jak ja), ale komentować to potarfi(ł).

Zobacz jaki nr zrobił
  • Odpowiedz
  • 0
@EndriuK89: w sumie wątpię. Na początku był tym leszczem, które nazwisko jest najmniej rozpoznawalne. Ot, ten gość od bagienka polskiej piłki. Ale trzeba przyznać, że wykonał sporo pracy, że w 2025 roku jest właśnie najbardziej rozpoznawalny z całej czwórki.
  • Odpowiedz
@fornson23: no dokladnie uwazam jak piszesz.Jak zakladali kanal to ustalenia pewnie byly takie, ze kazdy robi sobie na nim co chce i ile chce, a zyski dziela na czterech. Stanowski zobaczyl ze pajacowanie i szukanie afer dziala lepiej niz sport wiec zaczal to robic. Nie wyobrazam sobie Borka, Pola czy Smokowskiego, ktory nagle robia pudelkowy content, a na pileczce nie mieli szans dogonic wyswietlen Stanowskiego, wiec nie wiem czego Stanowski
  • Odpowiedz
@fornson23 chyba za Borkiem bo jest czeresniakiem ale nie jest tak cyniczny jak Stanowiski. I już wolę posłuchać jakieś p--------o o piłce Borka niż trzygodzinny materiał o jakiejś babie czy o kim innym co do którego się Stanowiski przypieprzyl.
  • Odpowiedz