Wpis z mikrobloga

w tego typu aplikacji to raczej nastąpi później niż prędzej. To nie apki bankowe. Apek FB i messengera np. to ja już chyba z rok nie aktualizowałem.

@Krupier: no i klasa. Ja wyłączyłem autoupdate appek po tym, jak każda jedna sprzedażowa zmieniała ikonę z okazji jakichś świąt. A to dynia na haloween, a to inna ikonka na black friday, a to mikołaj w grudniu. Później szukaj człowieku ikonki.
Dodatkowo niektóre
  • Odpowiedz
  • 1
A ostatnio mieli jakiś konkurs za punkty - dom do wygrania w Warszawie i samochód. Wygrał to ktoś? Bo jakoś to ucichło i żadnych wyników nie widzę...?
  • Odpowiedz
@dafto

@Krupier: no i klasa. Ja wyłączyłem autoupdate appek po tym, jak każda jedna sprzedażowa zmieniała ikonę z okazji jakichś świąt. A to dynia na haloween, a to inna ikonka na black friday, a to mikołaj w grudniu. Później szukaj człowieku ikonki.

Dodatkowo niektóre zmieniają właścicieli, czy nazwy i z autoupdate na pewno bym to przegapił.

Auto update to jest pierwsze co zawsze wyłączam. Nie jestem w stanie zrozumieć
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: mam apki norweskie i polskie na telefonie i te norweskie w zdecydowanej większości są czytelne od razu bez nasrania gownami, a w Polsce tendencja jest przeciwna. My jako Polacy chyba lubimy jak jest nasrane kolorowego badziewa
  • Odpowiedz
jakby co to nie musicie aktualizować apek, naprawdę.

@Krupier: Musimy, dokładnie pamiętam, że ta apka wyświetliła mi kiedyś informację, że ta wersja przestaje działać i konieczna jest aktualizacja. Niedługo potem pojawiły się te ich shitcoiny.
  • Odpowiedz
@Krupier: Przestała działać. Wcześniej już odrzucałem komunikat kilka razy. Aktualizacje są zalecane chociażby ze względów bezpieczeństwa i nie ma rady na enshittification, więc bym to zrobił, gdyby nie to, że używałem tej apki zawsze w pośpiechu, chyba jak każdy.
  • Odpowiedz