Wpis z mikrobloga

@perfumowyswir ja to się zawsze zastanawiam, jak ludziom się chce instalować coś od chinola i podawać im dane na tacy. Jak ogarnąłem że TikTok jest z Chin to usunąłem w p---u. A agenta SI nigdy bym nie zainstalował z Chin lol. Jednak wiedza świata o komunistach to jakaś minimalna chyba...
  • Odpowiedz
@Tommy_Cares: Swój model udostępnili też publicznie jako open source, więc możesz sobie pobrać i odpalać lokalnie. Pewnie jeszcze spece analizują kod, ale na ten moment wygląda legitnie. Wiadomo apki na fona to inna sprawa.
  • Odpowiedz
@Khorne_ widziałem, jestem ciekaw dalszych losów tego tematu. Ale nie spodziewam się przełomu, nie wierzę również w ich bazę danych. Tzn, danych na których to ai się uczyło. Dla mnie jest dużo ale.
  • Odpowiedz
Chińskie szpiegowanie złe, amerykańskie szpiegowanie dobre

Jak sie odpowiednio mocno spłyci temat to można uznać że żaba i koń to jedno i to samo xD
  • Odpowiedz
@Tommy_Cares: ja to się zawsze zastanawiam, jak ludziom się chce instalować coś od amerykańcóe i podawać im dane na tacy. Jak ogarnąłem że google jest z usa to korzystam dalej bo mam w p-----e i taki szarak jak ja nic nie znaczy.
  • Odpowiedz
ja to się zawsze zastanawiam, jak ludziom się chce instalować coś od chinola i podawać im dane na tacy

@Tommy_Cares: No dobra, ale czemu chińczyków tutaj jakoś inaczej traktować, niż śledzenie amerykańskich korporacji?
  • Odpowiedz
@Tommy_Cares: jakie dane? Srasz się o adres email? Myślisz że to jakiś tajny adres? xD jakie inne dane? Imię? Nazwisko? I co ktoś z tym zrobi w tych Chinach Twoim zdaniem?
  • Odpowiedz
@ToKontoNieIstnieje: @Czytamtwojwpistypie @wstanczyk BO chiny to rezim, KOMUNIZM, jesli nie wiecie co to jest odsylam do jakiejs encyklopedii czy cos. Ameryka ma swoje wady, dosc sporo, ale to jednak "wolny kraj" podobnie jak polska, mozemy splycac temat dokladnie jak ktos tu wczensiej napisal i uznac, ze zaden kraj nie jest wolny itd. bla bla ba.

@murdoc tu chodzi o baze danych i szkolenie modelu, instalujesz aplikacje i
  • Odpowiedz