Wpis z mikrobloga

Czy ze mną jest coś nie tak, czy ma ktoś podobnie? Otóż brzydzę się pracą i ludźmi pracującymi, wiem że nie powinienem ale to jest podświadome. Nie ważne czy to lekarz, prawnik, kasjerka, kierownik budowy, piekarz czy kucharz, to jest nieistotne - chodzisz codziennie w wyznaczonych godzinach do pracy - gardzę tobą. Wzdrygam się jak muszę na takich patrzeć, a nie daj Boże mieć jakiś dłuższy poza konieczność kontakt. Za to szczerym szacunkiem darzę ludzi którzy potrafią robić "łatwą forsę" giełda, wynajem nieruchomości, jakieś kryptowaluty, oszustwa podatkowe, po części też ludzi z wolnych zawodów jak aktorzy, muzycy, malarze.

#praca #pracbaza #gielda #wynajem #kryptowaluty #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nie_ze_mna_te_numery: W końcu ktoś powiedział co myślę… za to zupełnie odwrotne wrażenia mam jak widzę użytkowników na wykopie i wiem że ktoś stoi za każdym nickiem - wyobrażam sobie szarmanckich dżentelmenów z cygarem, a duma rozpiera moje serce
  • Odpowiedz
@Nie_ze_mna_te_numery: wielu bogatych ludzi tak ma. Ale musisz sobie tłumaczyć to że gdyby wszyscy byli bogaci tak samo jak ty to nie byłbys w tym miejscu w ktorym jestes. Wlasnie oni musza pracowac zebys ty wolny mogl z ich uslug korzystac. Nie gardz nimi tylko ciesz się że są na niższym poziomie dzięki temu ty zyjesz tak jak chcesz i oni ci usługują za dowolną opłatą...
Własnie dlatego wszelxy władcy
  • Odpowiedz
@Nie_ze_mna_te_numery:

Ja im jestem starszy tym wiecej szacunku mam do osob biednych, ale pracujących, pomijajac totalnych debili.

Zwykle sa to osoby, ktore maja za duze serce, zeby zawalczyć o swoje i nie ulegly chciwosci kapitalizmu kosztem wlasnych zasad moralnych.

Dlatego tez jak sie sami nie cenia to sam im daje wiecej pieniedzy za pracę, bo samemi wolalbym jebnac sie pod pociąg niz ja wykonywac
  • Odpowiedz
@Nie_ze_mna_te_numery: te zajecia ktore wymieniles to rowniez praca XD a zeby miec nieruchy bez pracy trzeba sie bogato urodzic lub na to zapracowac. Wiem co masz na mysli ale wiem tez ze probujesz sobie podbic ego tym ze ty pracowac nie musisz. Wiedz zatem ze w moich oczach jestes zwyklym pasozytem i raczej nikt z takim jak ty nie chce sie zadawac
  • Odpowiedz