Wpis z mikrobloga

Przypominam, że zgodnie z planem najpóźniej 15 stycznia miały wejść srogie dopłaty dla januszy z 3 dzieci, bez limitów dochodów czy wymogu nieposiadania mieszkania, a nawet braku konieczności sprzedaży starego - że dostaliby 800k na 0%, aby kupić sobie kolejne mieszkanie pod najem, "dla dzieci", czy po cokolwiek.

Łączny koszt dopłacania do tego przez planowane 10 lat kosztowałby budżet tyle co dwa bloki jądrowe. A ceny wywaliłoby luzem na ponad 20k z metra w top 6.

Pomyślcie jakie to absurdalne XD A to zupełnie oficjalny, rządowy projekt, który cały czas wisi na www.

Cudem nie wszedł tylko wobec potężnego oporu społecznego i sprzeciwie części koalicjantów.

#nieruchomosci
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 337
@PfefferWerfer: Tak by było XD I mało osób już teraz pamięta jak podczas krótkiego rządu przejściowego Morawieckiego, Waldemar Buda latał po Sejmie jak kot z pęcherzem i przedstawiał projekty srogiego dosypania do beki 2% XD
  • Odpowiedz
@mickpl: Ale niee, bo przecież pan poseł powiedział, że te mieszkania to nie na wynajem bo byłby zakaz! Oczywiście państwo nie radzi sobie nawet z egzekwowaniem podatków od wynajmu bo większość ludzi robi to na czarno, ale na pewno by zakaz egzekwowali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Masz jakieś dane temat tego, że większość wynajmuje na czarno? Czy tylko tak sobie lubisz gadać głupoty?
  • Odpowiedz
@mickpl: Moj znajomy z 3 dzieci czekal na to i juz nawet dom znalazl, bo mieszkaja w bloku na 45m2. Potrafili mu zrobic symylacje kosztow, wyliczyc ratę mimo braku programu xD

Aha i zapomnialem o najwazniejszym - konfederata.
  • Odpowiedz
@mickpl: Nieironicznie jesteś jedną z największych gwiazd tego oporu, który zaowocował powstrzymaniem tych dopłat. Twój wysiłek jest inspirujący.
  • Odpowiedz
@mickpl I szczerze jest mi mega przykro, że takie coś nie weszło bo na 1000% moi rodzice by z tego skorzystali a ja teraz szczęśliwa bym sobie wybierała meble do nowiutkiego mieszkania
  • Odpowiedz
@mickpl: ejj kolego, pchasz się w gips. Nie po to robiłem trzecie dziecko żeby wycofali się z tych dopłat bo jakiś mireczek ciśnie po Panach deweloperach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz