Wpis z mikrobloga

Siemanko

2 pytania do zapalonych traperów:

1 - czy plecak z Decathona Forclaz MT 500 Air 60+10 litrów to dobry wybór na wyprawy ok 4 dni na ciężko w góry? Podobny jest do Gregorego a kosztuję połowę mniej. Ktoś ma albo miał styczność?
2 - jakie buty na zimę polecacie w rozsądnych pieniądzach?

#bushcraft #pytanie #decathlon #gory #las #trekking
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@swecy_mje_plendzo: To pewnie nie będzie idpowiedz ktora w 100% cie zadowoli ale... Ten plecak cieszy sie BARDZO dobrymi opiniami na calym świecie. Uchodzi za takiego "flagship killera". W tej cenie nie znajdziesz NIC co bedzie zbliżone konstukcyjnie. Oczywiscie to nie jest Gregory czy Osprey i jeśli bedziesz mial okazję porownac kiedyś to zobaczysz gdzie odstaje, czym się rozni. Tak, to dobry plecak, zwłaszcza jeśli nigdy wczesniej nie uprawiałeś tego typu
  • Odpowiedz
@FunkyZeit co do plecaka to wyczerpales temat. Buty potrzebuje na chodzenie po górach/lesie o każdej porze roku, teren raczej łagodny jak Karkonosze, Izery, Bieszczady, bez hardcorowej wspinaczki. Pocenie się umiarkowane a z wojskowymi wkładkami prawie w ogóle, haluksów brak. Zamówiłem sobie skórzane Forclaz za 599 z tym plecakiem. Obadam temat i najwyżej zwrócę i wymienię na jakieś Salewy.
  • Odpowiedz
@swecy_mje_plendzo: Tego modelu plecaka akurat nie mam, ale mam lub używałem wielu z decathlona i wszystkie się super sprawdziły. Jakością nie odstają od topowych marek, ale ceną je zdecydowanie deklasują. No i w decathlonie masz na plecak 10 lat gwarancji. Jak to Twój pierwszy plecak to zdecydowanie decathlon jest dobrym wyborem. Ja bym tylko nie brał takiego dużego, ale to kwestia gustu.
Co do butów to ciężko coś polecić, bo
  • Odpowiedz