Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Rejestracja w Przychodni specjalistycznej odmówiła mi prawa do zapisania się na wizytę, wysłali mnie do zwykłego lekarza a nie do specjalisty, mało tego powiedzieli mi, że moje skierowanie jest niewystarczające, chociaż do tej poradni skierowanie nie jest potrzebne w ogóle.

9 lat temu miałam raka, który był wycięty w tamtym szpitalu stąd jestem pod opieką u nich. Co prawda byłam u tego konkretnego lekarza 5 lat temu, ale w międzyczasie miałam wizyty u innych lekarzy, którzy mi badania robili, też u nich. Rejestratorka mi powiedziała, żebym sobie gdzieś indziej poszła, bo ona mnie nie zapisze.

Dzisiaj złożyłam skargę na szpital. Po godzinie zadzwonili i przeprosili.
Mają mi też znaleść termin i zadzwonić do mnie.
Mają także oficjalnie odpowiedzieć na moją skargę.
Po co to piszę? Nie bójcie się składać skargi na usługi medyczne za które płacicie (tak płacimy za państwową służbę zdrowia).
#nfz #polska #sluzbazdrowia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: I bardzo ladnie. Ja zawsze mowie ze polacy maja mentalnosc niewolnika.
A to sie ktos boi zlozyc skarge, a to ktos sie boi rozmawiac z kierownikiem, a to ktos sie boi powiedziec kelnerowi ze jedzenie jest stare, a to ktos sie boi upomniec kogos, ze zaparkowal jak p---a i niech przeparkuej fure
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
krzepki-mistrz-83: @Rudz1elec: różne są jednak poziomy, w sklepie można bez problemu wołać kierownika o wszystko, najwyżej później pracownik, który był powodem zgłoszenia, będzie się krzywo patrzeć. Ale w restauracji mogą jedzenia wcale nie poprawić lub się odegrać, więc zastosuję większą tolerancję, jeśli było średnie to lepiej zmienić lokal, choć i tak bardzo rzadko chodzę, drogo i zaufania o jakość nie mam.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
  • Odpowiedz