Aktywne Wpisy
steryd_ +92

JoeGlodomor +33
Wśród palaczy i kociarzy najgorsze jest to, że oni sami przestają czuć, że śmierdzą odpowiednio dymem papierosowym albo kotem.
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
@mirko_anonim: jak ktoś kto był w podobnym miejscu, to myślę że książki niewiele tutaj pomogą. na twoim miejscu zacząłbym od szukania przyczyny
Była próba terapii, ale nie umiem otworzyć się przed drugą osobą ze swoimi problemami i emocjami i była mowa tylko o mało istotnych problemach. Poza tym - ściana między mną a terapeutą, dlatego chcę spróbować we własnym zakresie. Poza tym nie mam na terapię budżetu, to droga zabawa. :/
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
Bardzo dziękuję wam za sensowne porady :) zdaję sobie sprawę, że same książki mogą na niewiele się zdać i że problem tkwi głębiej niż brak związku, ale bez wdawania się w szczegóły co do mojej sytuacji terapia odpada i pomoc od rodziny też. Na własną odpowiedzialność z tego rezygnuję, chciałabym tylko poznać polecajki konkretnych, rzetelnych książek w tym temacie i je przeczytać, może się
Nie ma problemu. Dlatego napisałam z prośbą o polecenia czegoś, bo liczę na bardziej konkretne i sprawdzone tytuły. Tych książek kołczowo-terapeutycznych jest tak dużo, że przeszukiwanie w internecie jest trudne, a czytanie recenzji też mija się z celem, bo jest tego za dużo i sporo się nie nadaje. Może ktoś tutaj znalazł perełkę i się podzieli.
Książki naukowe mogłyby być ciekawe, ale dalej fajnie byłoby mieć pewne
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
źródło: Notes_250123_220833_c6f
PobierzJa ze swojej strony polecam poniższą książkę:
https://www.amazon.pl/Diagnosis-Asperger-Syndrome-Spectrum-Disorder/dp/1849054339/
Autor Philip Wylie z tego co pamiętam zaczął się diagnozować mając ok. 50 lat (!), jednak przez całe życie czuł że coś jest z nim "nie tak", niby miał ułożone życie, dobrą pracę, ale zawsze odstawał - od grupy rówieśniczej, znajomych, miał problemy z tworzeniem trwałych relacji z innymi ludźmi. Jego inteligencja