Wpis z mikrobloga

SENSA MODENA GRAVEL na GRX 800
https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-modena-gravel-grx-2x12-2024/
#gravel #rower
Ktoś ma, poleca? Jakies alternatywy? W mojej okolicy niestety nie ma żadnego dystrybutora, zeby sie przejechac.
Szukam gravelka do 8k, jak ktoś ma jakieś ciekawe pomysły to chętnie poczytam.
Myślałem o Canyonie, bo znajomy sobie bardzo ceni, ale jednak ponad budżet.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Przwoj: mam i bardzo chwalę. Leciutki, świetnie dziala napęd, dobre hamowanie. Jak ułożysz to wygodny chociaż nadal mam problem z bolącym karkiem jak robie pond 120km. Ale w życiu nie byłem w stanie tyle zrobić na żadnym rowerze jaki miałem a tutaj to sama przyjemność. No i jest czarny :)

I akceptowalna cena. Nawet żona się nie czepiała.
  • Odpowiedz
@Przwoj: o tym. Ja kupiłem za 6300 w dosyć drogim sklepie na osiedlu więc da się taniej wyrwać. 186cm wziąłem L czy tam odpowiednik. Problem w tym, że nigdy nie jeździłem na baranku więc ciężko mi idealnie ustawić siodlo zwłaszcza, że chyba baranek mam za duży dla mnie. Może w tym roku zmienię na mniejszy jak zainwestuje w jakiegoś speca od bike fitting. Ale to problem osoby, która całe życie
  • Odpowiedz
@Przwoj: Zwróciłeś uwage że Eskery mają 2 ramy, zależnie od rocznika? Od 2024 jest 2 generacja która różni się wyglądem. Chyba że chodzi o malowanie
  • Odpowiedz
@Przwoj: no właśnie sie zastanawiam czy warto dopłacac 2500k do ramy karbonowej? jeżdze duzo i czesto ale typowo rekreacyjnie,
6k to jzu dlamnie sporo jak na rower, ale jeśli sie opłąca to rozważe, jakie są za i przeciw karbonowej ramy?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@requiem69 na plus to waga i tlumienie drgan, na minus to cena i niektórzy mowia, ze latwiej sie lamie, ale nie wiem na ile to prawda.
Szczerze mówiąc, to ja bym nie dopłacał, gdybym byl w gorszej sytuacji, ale po prostu chcialem sobie kupic cos 'premium'. Ogólnie Sensa Modena wydaje sie bardzo w porządku. Btw. Najtaniej jest na szybkierowery.pl, a ich promka trwa do konca stycznia, bo pytalem.
  • Odpowiedz
@Przwoj wydaje mi się że do amatorki nie potrzebuje tej karbonowej ramy.

też pisałem do nich maila i pisali że cena do końca stycznia. strasznie się na niego napaliłem bo mi się podoba, a za te pieniądze chyba nic lepszego z pełnym grx’em się nie dostanie, jadę w tygodniu do ich sklepu zobaczyć go na żywo. Jak się spodoba do bd musiał klepnąć tą transakcję.
  • Odpowiedz